2 BİN 243 DEPREMZEDE TEDAVİ EDİLDİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Kırıkkale’ye gelen toplam 2 bin 243 depremzede tedavi edildi.

  • Gündem
  • 02 Mart 2023
  • 16:01
2 BİN 243 DEPREMZEDE TEDAVİ EDİLDİ

11 İLDEN DEPREMZEDE KIRIKKALE’YE GELDİ

Kahramanmaraş merkezli depremlerden kurtulan afetzedeler bölgedeki ilk müdahalelerin ardından çevre illerdeki hastanelere sevk edildi. Kahramanmaraş başta olmak üzere Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Mersin, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinden Kırıkkale’ye getirilen 5 depremzede Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi ve Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi altına alındı. Kırıkkale’de ikamet eden 2 bin 238 depremzede ise çeşitli hastalıklarla hastanelerde tedavi edildi.

 

TEDAVİLERİ YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

Konu ile ilgili haber ajansımıza değerlendirmelerde bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş, depremlerin ardından personel, tıbbi cihaz ve malzemelerin bölgeye sevkinin yanı sıra bölgeden getirilen depremzedelerin tedavisi için de seferber olduklarını belirtti. Ağırtaş, “Hastanelere yatışları yapılan depremzede vatandaşların tedavisi ve sonrasında sağlık hizmetlerini yakından takip ediyoruz” diye konuştu.

 

150 DEPREMZEDE TABURCU EDİLDİ

Son olarak Ağırtaş, depremzedelerin sağlık ihtiyacının karşılanması amacıyla kentteki hastanelere 2 bin 243 başvuru olduğunu söyleyerek, “180 kişinin tedavisine yatarak devam edilmesine karar verilmiş, yatışı yapılan hastalarımızdan 150’sinin şifayla taburculuğu yapılmıştır. 3 hastamız ileri tetkik ve tedavi için çeşitli illere sevk edilmiştir. 27 depremzede vatandaşımızın tedavisi ilimiz hastanelerinde devam etmektedir” dedi.

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

86061

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER