2. LİG UMUTLARI SONA ERDİ

  • Gündem
  • 09 Mayıs 2022
  • 10:21
2. LİG UMUTLARI SONA ERDİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3. Lig 3. Grupta sezonu 7’nci sırada bitiren Kırıkkale Büyük Anadoluspor kendi evinde Karşıyaka Spor Kulübü'ne 7-’ yenilerek, 2. Lig umutlarını seneye bıraktı.

Kırıkkale Büyük Anadoluspor, 2021-2022 futbol sezonuna iyi bir başlangıç yaparak, sezonun ikinci yarısında düşüşe geçti. Başpınar Stadyumu’nda kendi saha ve seyircisi önünde Karşıyaka Spor Kulübü’nü ağırlayan Kırıkkale Büyük Anadoluspor’un 2’nci lige çıkma yolunda umutlarını tamamen sona erdirdi.

Kırıkkale Büyük Anadoluspor Kulüp Başkanı Veli Uca ve Teknik Direktörü Nihat Baran dün Kulüp Binasında basın mensupları ile bir araya gelerek 2021-2022 futbol sezonunu değerlendirdi. Kulüp Başkanı Veli Uça, sezon başında 1 milyon 800 bin liraya takım kurduklarını söyleyerek, “Bir üst lige çıkmak için takımımıza 700 bin liraya transfer yapamazdık. 700 bin liraya transfer yapsaydık hem takımımızın dengesi bozuldu hem de kulübümüz ciddi bir borç altına girerdi”

Hiçbir futbolcunun kulüpten alacağının bulunmadığını söyleyen Başkan Uca, “Futbolcularımızın prim ve diğer alacakları bulunmuyor. Her kuruşuna kadar gününde ödedik. Kulübü kurumsallaştırdık, pırıl pırıl bir kulüp oluşturduk. 2021-2022 futbol sezonunu ilk yarısında takımımız ikinci sırada yer aldı. İyi bir konuma geldik fakat herkes bir taraftan çomak sokmaya çalıştı. Ben o zaman paraya istemiyoruz dedim, istesek te vermiyorlar zaten. Biz aldığımız tüm futbolculara kefiliz, daha iyi yere gelecekler”

Criptoswaps ile 1,5 yıllık anlaşma imzalandıklarını sonra federasyon ile yapılan görüşmede isminin verilemeyeceği yazısı geldiğini söyleyen Uça, “Göğüs reklamı için Criptoswaps ile anlaşmıştık. Fakat federasyon yetkilileri tarafından ikinci bir isim verilemeyeceği yazısı geldi. Bizlerde bu konuda Criptoswaps ile mahkemelik olduk. Şuanda 4 avukatımız bu konu ile ilgileniyor. Yani kulübümüzün Criptoswaps’tan 3 milyon lira bir alacağı var. Bunu da en kısa sürede tahsil edeceğiz” 

Primler ile ilgili açıklamalarda bulunan Uça, “Mardin maçında 5 bin lira olarak açıklamıştık.  Ofspor maçından önce primler ödenmesi gerekiyordu. Kulübün hesabında para yoktu. Ben kendi hesabımda bir miktar para vardı, bende kulüp müdürümle görüştüm 3’er bin lira yatırmış, akşam saatlerinde de geri kalan kısmını yatıracaktık. Ama futbolcular paraları geri iade ettiklerini öğrendik, futbolcular sonra özür diledi ancak olumsuz bir hava oluştu. Bir tane prim borcu yok. Peşinat ve prim borcumuz yok, maç başın alacakları var. Göndereceğimiz futbolcular var, alt yapı önemli 2 futbolcuyu profesyonel yaptık. Bu memleketin takımında en azından 7-8 kendi futbolcumuz olması lazım. Bunun için altyapıya önem veriyoruz. Play off’a kalsaydık iyi olurdu ama olmadım. Bu takımın bu boyutuyla başarılı olduğuna inanıyorum”

Teknik Direktör Nihat Baran ise Baran “Bu iş yönetimlerin, belediyenin desteğiyle olmuyor. Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı takıma en fazla destek veren kişi oldu. Bir Kırıkkaleli olarak teşekkür ediyorum. Beklenen gelirler gelmedi. Ofspor maçına kadar bir şekilde getirdik ama bu maç fişin çekildiği an oldu. Futbolcularda hatalarının farkına vardı ancak yapacak birşey kalmadı, of maçından sonra sendeleme oldu. Çöküşün başladığı maç oldu. Ramazan ayı bizim çöküşümüz de ikinci aşama oldu. Futbolcularımızın yüzde 90 ı oruçtu. Fiziksel olarak etkilendik. Tepecik maçı ile düşüş başladı. Ağrı maçında bütün takım oruçtu, bir puan alsak farklı olurdu. Kaleye şut atamadık.

Teknik Direktör Baran “Çokta başarısız bir takım değiliz. Bu şehirde hangi yönetim, hangi hoca gelirse gelsin topyekun mücadele yıksa başarı yakalanamaz. Başarı istiyorsak vekiller bu işin içine girmeli, belediye başkanları destek vermeli, o kadar işadamı var nerede? Büyüklerimiz bu işe el atmadığı sürece başarı yakalanmaz. Sözleşmem bitti, olur olmaz, olmazsa bir taraftar olarak takımımızın yanında oluruz. Bu kadro ile buraya kadar gelebilirsin. İhtiyaç duyulan 4-5 mevkiyi dolduramadık. Bazı maçlarda risk aldık. Son maçımızı kazansaydık ta fark eden bir şey olmayacaktı. Sezonda emeği geçen tüm ekibime teşekkür ediyorum” ifadesini kullandı.

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

81711

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER