AYYÜCE TÜRKEŞ'TEN AĞIR ELEŞTİRİ

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayyüce Türkeş Taş, “Türk milliyetçiliğinin ülkücülerinin rotası kayboldu. İYİ Parti bu rotaya tekrar sahip çıkacağız diye kuruldu” dedi.

  • Siyaset
  • 05 Ekim 2023
  • 12:18
AYYÜCE TÜRKEŞ'TEN AĞIR ELEŞTİRİ

MHP Kurucu Genel Başkanı ve eski Başbakan Yardımcısı Alparslar Türkeş’in kızı, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Adana Milletvekili Ayyüce Türkeş Taş, Kırıkkale’ye gelerek partisinin il başkanlığında partililerle bir araya geldi. Parti üyeleri ile bir basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından açıklamada bulunan Ayyüce Türkeş Taş, “Allah bana milletvekili olmayı, babamın bana bıraktığı mirasla siyaset hayatına girmeyi ve milletvekili olmayı nasip etti. Milletvekili seçildiğim şehirde başta babam olmak üzere, ailem ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurulma aşaması bakımından çok önemli bir şehir. Bu bana çok daha farklı bir güç, çok daha farklı bir motivasyon, çok daha farklı bir destek verdi. O yüzden başta Adana olmak üzere hepinize çok teşekkür ediyorum. Benim adaylığım açıklandığından beri hepiniz gerçekten fiilen olmasa da manevi olarak yanımda olduğunuzu hissettirdiniz. Hepinizden Allah razı olsun diyorum. Babam Alparslan Türkeş’ten Allah razı olsun, bu söyleyeceğim biraz kamyon edebiyatı gibi olacak ama babam sağ olsun diyorum. Allah razı olsun” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Kırıkkale’ye selamlarını getirdiğini söyleyen Ayyüce Türkeş Taş, “Babam hep derdi ki Cenabı Allah'ın yarattığı en şerefli varlık insandır. Biz siyasilerin görevi insana bu şerefli hayatı bu şerefli varlık olarak yaşama hayatınız sağlamaktır derdi. Biz de bu cesurla ben de bu desturla İYİ Parti olarak zaten hepiniz benden çok daha iyi biliyorsunuz ki İYİ Parti olarak burada bir yanlış var. Biz bu yanlışı düzelteceğiz. Türk milliyetçiliğinin ülkücülerinin rotası kayboldu. İYİ Parti bu rotaya tekrar sahip çıkacağız diye kuruldu. Ve yola öyle çıktı. Tabii ki çok değişik bir dönemden geçiyor Türkiye Cumhuriyeti. Şu anda içinde bulunduğu yönetim sistemi de değişik bir yönetim sistemi. Hepimizin uzun süreli alışık olmadığım yani son yirmi yıldır böyle ama yirmi yıl devletlerin ömrümde çok uzun bir zaman değil. O yüzden değişik bir yönetim kültürü, değişik bir sistem var. O yüzden İYİ Parti'de kendi sesini duyurmak için, iktidar olmak gibi hedefimiz var. Her zaman Türkiye'yi yönetmek oldu. Her zaman bu milleti hak ettiği seviyeye getirmek oldu. Onun için yola çıkıldı” ifadelerini kullandı.

Ayyüce Türkeş Taş, “Hepiniz benden çok iyi biliyorsunuz, o yüzden tabii ki geçmişte bunun için ne gerekiyorsa yaptı İYİ Parti. Bunlardan biz de ittifak yapmaktı. İş birliği yapmaktı. Ama en son 2023 Mayıs seçimleri bize gösterdi ki bu hem Türkiye açısından hem İyi Parti açısından doğru bir şey değil. Çünkü Türkiye gerçekten kutuplaşıyor. Türkiye'de partiler birbirini yutuyor. İttifak olur, iş birliği olur. Yine babamın bir konuşmasında yakın bir zamanda dinledim. Bunu tekrar etmek istiyorum burada. Siyasi partiler kendi tüzük ve programlarıyla biz sizi daha iyi yöneteceğiz diye çalışır. Ya da seçmene öyle iner. Benim programım seni daha iyi yönetmek için daha iyiydi kendini anlatır. Ama bu sistem bize bunu bu imkanı sağlamalı. Kendi tüzüğümüzü, kendi programımızı, kendi amacımızı net bir şekilde seçmene yansıtma imkanımızı sağlamadı. O yüzden de yine hepiniz yakından takip ediyorsunuz. Biz İYİ Parti yönetimi olarak, yeni bir karar aldık. 81 ilde kendi adayları ile İYİ Parti'nin misyonunu, vizyonunu ve tüzüğünü tekrar seçmeni hatırlatmak üzere yola çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

Ayyüce Türkeş Taş, “Tabii ki hepiniz her zaman çok çalıştınız. Çok büyük fedakarlıklar yaptınız. Çok büyük zorluklarla savaştınız. İnşallah bunları bu yerel seçimle beraber çok daha iyi, çok daha farklı, çok daha platformları hep beraber taşıyacağız ama burada önemli olan birlik olmak. Ben biraz siyasete girdikten sonra onu da biraz hissettim. Biraz bizim böyle birlik olma takım olma işte kutuplaşma kültüründen dolayı diyeyim. O şeyimiz biraz maalesef kaybolmuş. Ama söz konusu vatan, millet olunca Ahmet, Hasan, Yavuz, Mehmet Önemli değil, güçlenmek önemli. Biz de şu anda İyi Parti'nin güçlenmesi önemli ki, yani sekiz kişilik hastayı kırk beş kişi yiyemez. Biz eğer bu pastayı yüz kişilik yaparsak o zaman hepimiz çok daha rahat ederiz, çok daha iyi olur. Biz fikirlerimiz iktidar olur. Arkadaşlarımız iktidar her şeyi, her açıdan önümüz açılır. Asıl önemli olan konuda Türk milletinin sıkışmışlığını, bunalmış haldeki durumuna çözüm getirmemiz lazım. Bunu çözüm getirecek tek şey, tek yol da seçmenlerin, sizin oylarınıza sahip çıkıp, sandık başına Gidip motivasyonla çalışıp bıkmadığını usanmadan kendimizin ne olduğunu anlatıp inşallah önümüzü açmaktır” dedi.

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

54942

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER