Bir Konserin Ardından …

  • Gündem
  • 16 Mart 2022
  • 09:16
Bir Konserin Ardından …

Kültürümüzü ve geleneklerimizi yaşatmanın yegane yolu genç nesile doğru kanallarla aktarmaktan geçer. Kırıkkale kadim bir şehir olmaması, 1960 sonrasında yerleşim alanı olmaya başlaması hasabiyle öyle çok fazla marka değeri taşıyan, sembolleşen özelliklere sahip değil. Bu yüzden elimizde olan bir avuç değeri korumak gerekiyor.  Bu sebeple Kırıkkale Valiliğine teşekkür ediyorum, var olan çok az değerden ve kültürel sembollerden olan Usta Hacı Taşan nezdinde türkülerimize sahip çıkması kıymetliydi Kırıkkale için.

Vali Bey’in yaptığı içten ve samimi konuşmasından da vurguladığı üzere “ çok bereketli topraklarımız” yok bizim. Ama türkü anlamında Türkiye’nin en verimli iliyiz aslında. Konserde yer alan Sanatçı Orhan Hakalmaz bu anlamda belki de en doğru isimdir. Hem icrası hem de bu işin akademi boyutunda yaptığı çalışmalar, Türkülerin ve Türk Halk Müziğimizin yaşatılması açısından verdiği çaba hepimizin takdir etmesi gereken bir aşk zannımca. Gece boyunca yaşattığı ziyafetin eslerine sıkıştırdığı bilgiler kültürel değerlerin yaşatılması anlamında verdiği mesajlar özellikle salonda bulunan gençler için önemliydi.

Ziyafetin tadını artıran, görsel şov ve harika sahne, ses sistemi sanatçılardan da sahneden takdir aldı. Yine şehrimizin yetiştirdiği isimlerden olan, organizasyonun teknik mimarı, kendi alanında Türkiye bazında kendini ispat etmiş Mustafa Ersan; hepimizin artık isminden çok kanıksadığı lakabıyla “koko” (er lakabıyla anılır zira) ve ekibi de gecenin en çok övgüyü hak eden isimleriydi. Ben kendi adıma teşekkür ediyorum teknik ekibe. Harikaydınız bizim çocuklar!

Gelelim Bektaş ve Ali’ye. Her iki isim pırıl pırıl, sesleri su gibi yine bizim türkü bereketimizin ürünü iki harika genç isim. Allah yollarını açık eylesin.

Organizasyonda eksik yok muydu? Elbette vardı. Hepimizin o kadar kusur kadı kızında da olur diyebileceği türden ufak tefek eksiklikti demeyi şimdilik daha doğru buluyorum. Zira Vali Bey ilimizde çok yeni. Kısa sürede alıştı bizlere ama eminim seneye bu organizasyon çok daha güzel olacak.

Haftalar önce de söylediğim gibi, ben inanıyorum Bizim Vali’ye …

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

74492

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER