ÇAKIR YILDIRIM

  • Gündem
  • 09 Mayıs 2022
  • 17:15
ÇAKIR YILDIRIM

ADANMIŞLAR VE DADANMIŞLAR DOSYA -1

Çok partili sisteme geçiş ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihi de “sebepsiz zenginleşme, haksız kazanç, rant ve rüşvet” kavramlarıyla tanıştı maalesef. Ve öyle ki her iktidar kendi zenginlerini yarattı. Bir de her dönemin adamı olmayı beceren ve tek noktası “kazanç” olanlar var ki, onların sultası her iktidar sürecinde devam etti ve ediyor.

Ulusal ölçekte 5’li çete olarak kanıksanan, bütün kamu ihalelerinin eşit oranda tahsisine mazhar olan firmaların yanı sıra, yılların sermaye grupları olan bazı holdingler de kuvvetini koruyor hala. Milletin alım gücü düşmeye devam ederken, onlar bu piyasa koşullarının oynak hallerini bile “içerdeki kuşları” sayesinde kendi lehlerine çevirebiliyorlar. Son yaşanan döviz dalgalanmasında 1 gecede kimlerin çuvalla para kazandığı hepimizin malumu mesela.

Gelelim bizim Kırıkkale’nin sermaye gruplarına. Yine burada da durum çok farklı değil aslında. Bir her dönem yolunu bulanlar, bir de Ak Parti İl Başkanı ve Merkez Belediye Başkanına göre pozisyon alan ve dönemsel çıkar elde edenler olarak ikiye ayrılıyor. Çakır Yıldırım ismini siyaset ile ilgilenenler ilk Mustafa Pekdoğan döneminde duymaya başlıyor. Pekdoğan Babacan adam kendisine yardım talebiyle giden herkese bir şekilde kol kanat olmuştur. O dönemi hatırlayanlar bunu teyit edeceklerdir. Hataları var mıdır, vardır. Ama konumuz Pekdoğan değil elbette. Çakır Yıldırım o dönem ile ticaretini büyütmeye, Belediyeye akaryakıt, lastik, mıcırdan tutun da aklınıza gelebilecek makul olan her şeyi temin ediyor. Bunu yaparken başka firmaları kullanıyor ve kendi faturalarını sokmazken, belediyede bu işlerin takibini bizzat kendi yapıyor. Bunu o dönem belediyede yönetici olarak çalışan isimlerden benim teyit ettiğim, gündeme gelen iddiaların bir kısmı, benim gibi sizler de teyit edebilirsiniz. Firma detaylarını ve menşelerini de biliyorum ama sizleri detaya boğmayacağım.

Veli Korkmaz döneminde de Çakır Yıldırım bir takım ticaretini yapmaya, akaryakıt işini büyütmeye devam ediyor. Muhtemeldir ki Keskin Lobisi o süreçte oldukça etkili bunu da göz ardı etmeyelim. O dönemi bilen medya mensubu arkadaşlar hafızalarını yoklayacak olursa bir takım baskın haberleri hemen gözlerinin önüne geliverecektir. Kaçakçılık operasyonlarında kimlerin adı nerelerde geçti hatırlayanlar mutlaka çıkacaktır. Bu da işin çok başka bir boyutu. Akaryakıt istasyonu sayısı artar, ticari hacim büyürken ki Allah daha çok versin gözümüz yok çok şükür bir şekilde “itibar ve saygınlık” da artıyor. İktidarın karar mercileriyle ilişkilerin iyi olması, mütedeyyin ve muhafazakar mahallenin kurallarına göre oynamak ve davranmak bu yükselişte elbette etkili. Mehmet Saygılı’nın Başkan Vekili olduktan sonra kişisel markalaşma ve itibar noktasında, kariyerinin zirvesine ulaştı kanımca. Kastım ne midir?

Derviş hırkası beyler, derviş hırkası! Kıssadan hisseyi bilmeyen varsa, Google sorabilir. Anlatır kendilerine.

“ HER YASAL HAK, HELAL DEĞİLDİR”

Elbette minareyi çalan, kılıfını hazırlar ama hani Müslümandık?

Beni en çok yaralayan da bu zaten. İnsanların inançları ve ihtiyaçları üzerinden sömürülmesine, rant ve siyasi güç devşirilmesine tahammülüm yok. Hayatımın hiçbir evresinde fark ettimse, susmadım. Bu saatten sonra da susmaya niyetim yok. Ha neden Çakır Yıldırım, sanki bir tek o mu yapıyor bunları gevşekliği ile gelen de çok oldu! Kaldı ki tek olmadığını biliyorum, geriye kalanları da araştırıp bilgiye ve belgeye ulaştıkça “ adanmışlar ve dadanmışlar” dosyası altında paylaşacağım.

Şimdi gelelim hepinizin dört gözle beklediği kısma ve soralım Çakır Yıldırım’a;

  • 2013 yılında imar uygulamalarında yer alan PARK, hangi saikle ve yöntemle Sultan Yağlı, Mustafa Ergeç, Alpaslan Yılmaz ve sizi aynı parselde arazi ortağı olarak buluşturdu? 2015 yılında bütün paydaşlardan alarak tapunun tek sahibi olup, 2018 yılında Belediye Meclis Başkan Vekili sıfatınızla birlikte şirketinize devredip üzerine milyonluk dairelerin satışa sunulacağı benzin istasyonunuza komşu olan arsadan bahsediyorum. Park Beytülmal değil midir?
  • Yani Sanayi Sitesi kamulaştırılması olarak bilinen ve tesadüfen yine başka bir benzin istasyonunuza komşu olan bölgeden son 1 yılda kaç dönüm arazi aldınız ve istimlak bölgesine dahil edilmesine, faaliyete geçtikten sonra daha fazla değerleneceğini düşünerek mi izin vermediniz?

712/1              712/7

712/2              712/8  BU ADA PARSELLER HANGİ TARİHTE ALINDI?

  • Aile fertlerinizden bir hanımın karıştığı ölümlü trafik kazasında  adaleti yanıltmak üzere “mülteci” olan karşı tarafa para teklif etmek ve korkutmak üzere baskı uyguladığınız yönünde iddialara verecek bir cevabınız var mı? Yoksa Akparti’nin ensar muhacir üzerine kurulu göçmen politikasına uygun bir tutum deyip geçiştirecek misiniz?

Devam edecek …

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

96036

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER