EMEKLİLER GEÇİNEBİLECEK BİR ÜCRET TALEP EDİYOR

  • Gündem
  • 02 Şubat 2022
  • 07:32
EMEKLİLER GEÇİNEBİLECEK BİR ÜCRET TALEP EDİYOR

TÜED Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, emekliye verilen zamların eridiğini söyleyerek, “Emeklilere verilen zamlar, TÜİK verilerine göre eridi. Emekliler geçinebilecek bir ücret talep ediyor” açıklamasında bulundu.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, 2022 yılının birinci ayında enflasyonun yüzde 36 olarak TÜİK tarafından açıklandığını söyledi.  

Başkan Aytekin, “Açıklanan bu enflasyon oranına biz emekliler olarak inanmıyoruz. Bizim enflasyonumuz yüzde 50’nin üzerindedir. Tüm bu olumsuzluklara karşın Bağ Kur ve SSK emeklilere yapılan yüzde 25.48’lik oranda da eksiklik bulunmaktadır”

TÜED Başkanı Aytekin, 2021 yılı Temmuz ayında emeklilere verilen 8.40 oranında zam yüzde 36’dan düşüldüğü zaman 27.60 oranında zam verilmesi gerekirken verilen zammın yüzde 25.48 olduğunu söyledi.

Aytekin, “Bizim beklentimiz eksik verilen bu zammın düzeltilmesinin yanı sıra memur ve memur emeklisine verilen ek zammın Bağ Kur ve SSK emeklisine de verilmesini yöneticilerimizden beklemekteyiz. Ayrıca gündemimizde olan en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkartılmasının yanı sıra verilen ikramiyelerin de en düşük emekli maaşının seviyesinde olmasını istiyoruz”

Başkan Zekeriya Aytekin, “Emekliye verilen promosyonların bankaların inisiyatifine değil bir yasayla belli oranlara çıkartılarak verilmesini bekliyoruz.  Yarım kalan intibak yasasının bir an evvel meclisten çıkmasını ayrıca sağlıkta katkı paylarının kaldırılmasını 2022 yılının öncelikleri olarak beklemekteyiz” dedi. 

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

98843

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER