EMEKLİLERİ AÇLIĞA MAHKUM ETTİLER

  • Gündem
  • 06 Ocak 2022
  • 12:32
EMEKLİLERİ AÇLIĞA MAHKUM ETTİLER

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, “2022 yılı için emekliye verilen sözler balon çıktı. Emekliye ek zam dediler enflasyon altında maaşlara zam yaptılar”

TÜED Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, asgari ücretin yüzde 50 artınca maaşlarına benzeri oranda zam bekleyen emeklilerin düş kırıklığı yaşadığını söyledi. Asgari ücretin 4 bin 250 TL olduğuna değinen Başkan Aytekin, “1,2 milyon emekliye 2 bin 500 TL ile geçinmeye zorladılar. Asgari ücretin altında maaş alanları açlığa mahkum ettiler. TÜİK enflasyon oranı yüzde 36 olmasına rağmen 2 bin 500 TL alan emekliler dışındaki 11 milyon emekliye ise yüzde 25.47 oranında zam yaparak emeklileri hayati sukuta uğratmışlardır” diye konuştu. 

Başkan Aytekin, emeklilerin beklentileri olan asgari ücrete yapılan yüzde 50 zammın yapılmadığından TÜİK enflasyonu dışında emeklinin beklentisi olan ek zam yapılmadığından da emekli hayali sukuta uğradığını dile getirdi.

Akabinde enflasyonun dışında piyasaya yapılan zamlar örnek elektriğe yapılan yüzde 125 doğalgaza yapılan yüzde 25 ve tüm piyasa ortalama yüzde 50 zam özellikle ülke genelindeki 13,5 milyon emekliyi adeta emeklettiler.  Bu şartlar altında emekliler adeta feryat ediyorlar. Emeklinin feryatlarına kulak verip dinleyin. Emekli diyor ki bu zamlar bir vurgun, önümüzü göremiyoruz, faturaları ödeyemiyoruz, soğukta oturacağız yazık bizlere derken aldığımız maaş faturalara gidiyor. Ay sonu gelmiyor taş mı yiyelim bu şartların giderilmesi için. Ek zam bekliyoruz. Tekrar bu şartların düzeltilmesini bekliyoruz” dedi. 

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

64906

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER