GÜBREDE YÜZDE 30 İNDİRİM

  • Gündem
  • 01 Mart 2022
  • 06:23
GÜBREDE YÜZDE 30 İNDİRİM

Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, ürenin fiyatının geçen yıldan bu yıla yüzde 300’ün üzerinde atış gösterdiğini dile getirerek, “Geçen seneden bugüne yüzde 400 artan gübre fiyatlarında yüzde 30’luk indirim yeterli değil ama yine de olumlu” dedi.

Mazot ve gübreye yapılan zamlardan bunalan çiftçi Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğünün 14 Şubat’tan geçerli olmak üzere ortalama yüzde 30’luk indirimle üre gübresini 9 bin 200, 20.20 taban gübresini 6 bin 100, liradan satacağını açıklamasının ardından rahat bir nefes aldı. Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk  “Fiyat indirimini olumlu karşılıyoruz, ne kadar inerse o kadar iyi” dedi.

Tarım Kredi’nin indirimi ile ürenin 12 bin 500 liradan 9 bin 200 liraya düştüğünü söyleyen Öztürk, şunları söyledi: “Buğday ve arpada üst gübresi atım zamanı, yüzde 30’luk indirim çiftçinin cebinde kalacak. Bölgemizde şu anda buğdayın üst gübresi gübre atım dönemindeyiz, bunlar açısından fiyat indirimi iyi oldu. Taban gübresindeki indirim de nisan ayından itibaren ekilmeye başlanacak mısır, ay çiçeği, yazlık sebze meyve gibi ürünler açısından olumlu. Ama bunlar yeterli değil.”

Fiyatların düşürülmesinin olumlu olduğunu ancak makul seviyeye gelmediğini belirten Öztürk “Gübre fi yatları düştü ama henüz makul seviyeye gelmedi. Çünkü geçen yıl üre fiyatı 2 bin 500 lirayken, şu anda indirimli hali olan 9 bin 200 lira halen yüksek. Çiftçinin yüzde 60’a yakını, fiyatlar daha fazla yükselir diye korktu, gübresini 14 bin liradan aldı ve şu anda zarar etmiş durumdalar. Kalanlar ise zaten yüksek fi yat nedeniyle gübre alamamıştı. Tarımdaki diğer girdilere bakarsak, ot ilacına yüzde 300, elektrik, tohum gibi girdilere ortalama yüzde 100 zam geldi ama gübredeki artış diğer tarımsal girdilere göre çok fazla. Şimdi fi yatı 9 bin 200 liraya indirdiler, diğer ürünlerde de indirim bekliyoruz” diye konuştu. 

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

36293

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER