İL MÜFTÜSÜ YAŞAR: “BEDENLERİMİZ BİZE EMANETTİR”

  • Gündem
  • 27 Şubat 2022
  • 11:23
İL MÜFTÜSÜ YAŞAR: “BEDENLERİMİZ BİZE EMANETTİR”

Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, 19 yaş ve üzeri gençlerin tedavi edilerek hayata bağlanması amacıyla açılan rehabilitasyon merkezinde, “İnsanın var oluş gayesi” konulu sohbet etti.

İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar madde bağımlılarını hayata bağlamak amacıyla açılan Huzur Köyü Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. İl Sağlık Müdürü Dr. Murat Ağırtaş ve Huzur Köy İdari Sorumlusu ve Uzman Bağımlılık Danışmanı Çağlar Erdem’in de bulunduğu ziyaret programında İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar bir müddet idarecilerle sohbet etti.

İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, 19 yaş ve üzeri gençlerin tedavi edilerek hayata bağlanması amacıyla açılan rehabilitasyon merkezinde, “İnsanın var oluş gayesi” konulu sohbet etti. Konuşmasında İnsanın bir yaratılış gayesi olduğunu, başıboş yaratılmadığını, evrendeki canlı ve cansız bütün varlıkların bir görevinin olduğunu; insanın da bir görevinin olduğu, bu görevin de Allah’ın varlığı ve birliğine inanma olduğunu belirtti.

Müftü Yaşar konuşmasına şu şekilde devam etti: “Tin Suresinde bildirildiği üzere insan kabiliyet itibariyle mükemmel yaratılmıştır. Yaratılış gayesine uygun bir yaşam ile insan olgunluğa erişebilir. Kendi bedenimiz başta olmak üzere her şey bize emanet olarak verilmiştir. Emanete sahip çıkmak maddi ve manevi duygularımızın ihtiyaçlarını temin ile mümkündür. Örneğin akıl, dünyaya ne için geldiğini ve yaratılış gayesini düşünmek ve varlıkları tefekkür etmek gibi amellerle ihtiyacı olan manevi gıdasını temin edebilir” dedi.

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

87423

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER