KENDİ ELEMANIMIZI KENDİMİZ YETİŞTİRECEĞİZ

  • Gündem
  • 11 Ocak 2022
  • 19:20
KENDİ ELEMANIMIZI KENDİMİZ YETİŞTİRECEĞİZ

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, iş dünyasının en büyük eksiğinin kalifiye eleman eksiği olduğunu söyleyerek, “Eksikliklerimizi görerek en kısa sürede ‘Mesleki Eğitim Merkezi´ni hayata geçireceğiz. Merkezimiz ile birlikte kalifiye eleman sıkıntısı yaşanmayacak” dedi.

Pandeminin yarattığı sorunlara rağmen kapasite artıran iş dünyası elaman bulamamaktan şikâyetçi. Kalifiye eleman bulamamaktan dert yakınan sanayiciler Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası tarafından başlatılan projeyi bekliyor.  Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı, Silah Sanayi Organize Sanayi Bölgesi içerisine ‘Mesleki Eğitim Merkezi´ni en kısa sürede yapacaklarını söyledi.

850 m2 alana 4 sınıftan oluşan merkez yapacaklarının müjdesini veren Başkan Ahmet Varlı, “Merkezimiz için Ekim ayında ihaleye çıkmıştık. Fakat ekonomideki dalgalanmadan fiyat artışlarından dolayı bizim beklentimizin çok çok üzerinde bir fiyat verildi. Bizlerde O ihale iptal etmek durumunda kaldık. Allah´ın izni ile Şubat ayı içerisinde yeni birim fiyatları ile yeniden ihaleye çıkacağız”

İş dünyasının en büyük eksiğinin kalifiye eleman eksiği olduğuna değinen Başkan Varlı, “Lisans ve üniversite mezunu çocuklarımız var. Özellikle sanayi alanında yetişmiş eleman açığımız var. Biz burada ki eksikliği görerek böyle bir proje yaptık. Projemizde odamız Ahiler Kalkınma Ajansı´nın en büyük desteği ile çıktık. Şubat ayında inşallah ihalesini yapıp projemize başlayacağız” dedi.

Son olarak Başkan Varlı, Mesleki Eğitim Merkezine her yaştan kişinin müracaat edebileceğini söyleyerek, CNC, torna, freze ve kaynak  alanlarında eğitim görebileceğini dile getirdi. 

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

81445

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER