KIRIKKALE İYİ PARTİ İL BAŞKANLIĞINDAN BİR GARİP ATAMA

  • Gündem
  • 23 Aralık 2021
  • 22:59
KIRIKKALE İYİ PARTİ İL BAŞKANLIĞINDAN BİR GARİP ATAMA

Kırıkkale İyi Parti İl Başkanlığı yeni üye kayıt çalışmalarına devam ederken dün İl Başkanlığında törenle  yapılan bir atama kafalarda soru işaretine neden oldu.

Soru işaretinin  nedeni ise Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak ataması gerçekleştirilen isim atamasıyla aynı esnada üye kaydı yapılmış genç bir hukukçuydu. Atamayı ilginç hale getiren unsur ise pek çok siyasi partinin tüzüğünde olduğu gibi İYİ Parti’nin kendi tüzüğünde yer alan teşkilat yapısını açıklayan maddeydi. 

Tüzüğün 17 sayfası 24. Maddesi B bendine göre “ İl Divan Kurulu Üyeleri İl Başkanı tarafından İl Yönetim Kurulu Üyeleri arasından belirlenir” ibaresi yer almaktadır. Bu şekilde bir yetkilendirme Genel Merkez tarafından dahi ilgili yasalar sebebiyle yapılamaz. Yapılabilmesi için tüzüğün ilgili maddesinin değişmesi gerekir. Tüzük değişikliği ise olağan ya da olağanüstü Genel Merkez kongrelerinde yapılabilir.

30 Ağustos 2018 tarihinde Kırıkkale İyi Parti İl Başkanı olarak atanan, yaklaşık 1 yıl sonra 27 Temmuz 2020 tarihinde 2. Olağan kongresini  il seçim kurulu yetkilileri gözetmenliğinde gerçekleştirerek yasal üyelerinin oluru ile yönetimi ile birlikte seçilen Bülent Şükrü Altınışık gibi siyaseten deneyimli bir ismin kamuoyu önünde törenle hukuk dışı bu yetkilendirmeyi yapması kafalarda soru işareti yaratırken pek çok spekülasyonada zemin oluşturdu.  

Benzer bir teamül dışı protokol uygulaması ile partide hiçbir yetkili organda görevi bulunmayan bir  ismi Genel Başkan Yardımcısı ile aynı protokol zemininde yer verilmesi hala zihinlerdeyken Altınışık’ın Hukuk ile ilgili birime bir Hukukçuyu hukuk dışı ataması garip bir durum olduğu gibi siyasetin de teamüllerine de aykırıdır. 

Üye sayısını artırmak dikkat çeken isimleri kazandırmak adına mı tüzük çiğnendi kamuoyunda merak konusu oldu.

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

39144

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER