KIRIKKALE’DE NEVRUZ COŞKUYLA KUTLANDI

  • Gündem
  • 22 Mart 2022
  • 07:25
KIRIKKALE’DE NEVRUZ COŞKUYLA KUTLANDI

Baharın müjdeleyicisi olarak bilinen Nevruz Bayramı, tüm Dünya’da olduğu gibi Kırıkkale’de de coşkuyla kutlandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından ‘Nevruz Kutlamaları ve Dünya Ormancılık Günü’  nedeniyle Kent Ormanı’nda program düzenlendi. Program kapsamında ilk olarak Mehter Takımı, Halk Oyunları Gösterisi ve Ustalar Topluluğu kısa bir gösteri yaptı. Ardından nevruz ateşini yakan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve beraberindekiler, daha sonra ateşin üstünden atladı ve demir dövdü.

21 Mart Nevruz etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ve protokol üyeleri, öğrencilerle ağaç dikme alanına kadar yürüdü. Program öncesi Vali Tekbıyıkoğlu izci öğrenciler ile birlikte ağaç dikti.

KALE DAĞCILIK VE DOĞA SPORLARI KULÜBÜ

Nevruz Bayramı’na katılan Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü ise yürüyüşe destek verdi. Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ziya Korkmaz, Kübra Erciyes ve beraberindekiler Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ile bir araya gelerek, yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Daha sonra Başkan Ziya Korkmaz, Vali Tekbıyıkoğlu’na kulübe ait forma hediye etti.  

Burada açıklamalarda bulunan Vali Tekbıyıkoğlu, “İnsanoğlu doğanın bir parçasıdır. Bugün iki organizasyon için hepimiz toplandık. Bir tanesi Dünya Ormancılık Günü bir diğeri de Nevruz Bayramı. Hepinizin Nevruz Bayramını tebrik ediyorum ve Ormancılık Gününüzü de kutluyorum. Tabi biz bu güzel bahar gününü yakaladık. Hava inceden inceye biraz soğuğunu devam ettiriyor. Biz üzerinde yaşadığımız doğanın hakimi değiliz. Biz doğanın bir parçasıyız. Eğer biz dedelerimizden aldığımız tabiatı, doğayı; oğullarımıza, çocuklarımıza kendi torunlarımıza intikal ettirmek istiyorsak böyle bir formu yaşamak mecburiyetindeyiz ki doğanın yapısına uygun olan da budur. Son yıllarda yüksek katlı binalarda yaşıyoruz. AVM’lerin içerisinde çok önemli vakitlerimizi geçiriyoruz. Hepimiz bu durumdan çok da memnun değiliz. Bu manyetik ortamlara hepimiz maruz kalıyoruz. Ve psikolojik tedavi görmeye mecbur olan insanların sayısı artıyor. Ama şimdi burada bir araya geldik. Giriş alanından buraya kadar 1 km bir yolculuk yaptık. Ve fidanlarımızı hep beraber toprağa diktik. Burada mevcut olan çam ağaçlarının yaklaşık 42 yıl önce dikildiğini öğrendim. Yani bu ağaçların hepsi dedelerimizin, babalarımızın diktiği ağaçlar. Bizde hep beraber fidanlarımızı diktik. Çocuklarımızla beraber, öğrencilerimizle beraber bundan yıllar sonra 40 yıl sonra 50 yıl sonra bizim diktiğimiz fidanların altında çocuklar oynayacak. Aynı zamanda bugün Nevruz Bayramı. Nevruz bizim çok eski bir geleneğimiz. Milletler, insanoğlu birbirlerine benziyor. Bizde şöyle baktığımız zaman fizyoloji itibarıyla bir Avrupalıdan, Asyalıdan farklı değiliz ama bizi geleneklerimiz, göreneklerimiz, taşıdığımız adetlerimiz, davranış kalıplarımız birbirinden ayırıyor ve insanların kimliğini de bu yaşadıkları gelenekler teşkil ettiriyor. Yaklaşık 3000 yıllık bir gelenek. Yeni yılın başlangıcı 20 Mart Ekinoks tarihi olduğu için geceyle gündüzün birbirine eşit olduğu tarihlerden dolayı bugün itibarıyla sıcaklar artmaya başlayacak. Aynı zamanda bizim Ergenekon’dan çıkışımızın yıldönümü olarak kabul edilir. Nevruz Asya’dan Balkanlar’a kadar devam eden bir gelenektir. Hepinizin Nevruz Bayramını tebrik ediyorum ve Ormancılık Gününüzü de kutluyorum” dedi.        

Etkinliklerde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Nevruz’u kucaklaşmanın ve kardeşliğin bayramı olarak kutladıklarını söyleyerek “Nevruz, birlik ve beraberlik yolunda irademizi ve kararlılığımızı ortaya koymak için iyi bir fırsattır. Kardeşliğimizi doyasıya artıralım. Bu yıl İlkbahar'ın müjdecisi Nevruz'u, Kent Ormanında, Ateş yakarak, Demir döverek ve toprağın yeşermesini, hayatı ve bereketi temsil eden fidanları toprakla buluşturarak karşıladık. Doğadaki dirilişle birlikte bayram sevincini ve coşkusunu yaşadık. Tüm ülkemizin, milletimizin ve hemşehrilerimin Nevruz Bayramı Kutlu Olsun” dedi

Program sonunda yöresel sanatçıların eserlerini seslendirdiği etkinlikte, öğrenciler Vali Tekbıyıkoğlu ve Başkan Saygılı’yla yumurta kırma oyunu oynadılar. Ardından etkinliğe katılanlara Kırıkkale Belediyesince kurulan çadırda yemek ikram edildi. Programda Nevruz konulu şiir, kompozisyon ve resim dalında yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından ödülleri verildi. Programa Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Vali Yardımcısı Ahmet Sait Kurnaz, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara ve kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

47760

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER