KORKU

  • Gündem
  • 03 Aralık 2021
  • 15:52
KORKU

Kim korkar?

Bilen korkar; 

Bildiği başına iş açabilir, bildiği vebale vesile olabilir, bildiğinin sonucunu tahmin edebilir, bildiğini başka bilenler varsa onlar rahatsız olabilir. Bilen korkmalı mıdır derseniz, maalesef bilen çok korksa münasiptir. Uzun yaşar.

Akıllı korkar;

Akıllı olmanın gereği bilgiye ulaşması gereklidir. Bilgiye ulaşmak bizim misalimiz memleketlerde kolay değildir. Bilginin değerini bilmeyenler güç sahibi ise bilgiye ulaşmak daha da zorlaşacaktır. O zaman da akıllı insanlar daha hırslanacak, daha heveslenecek. Risk artacak tabii olarak. Deliler neden korkmaz? Yiğidini iyisine deli derler-onlardan değilse- akıllı değillerse korkmaya gerek de yoktur işte.

Mesuliyetli adam korkar;

Kendinden mesul, ailesinden mesul, komşusundan mesul, akrabalarından mesul, milletinden mesul, dindaşından mesul, insanlıktan mesul adam korkar. Mesuliyet hissi onu pervasız davranmaktan meneder. Korkmazsa sadece kendisi ve yakınları değil habersiz garibanlar da zarar görebilir diye korkar. Mesul olmasan, bu duyguyu taşımasan korkacak ne var ki! En kötü ufak tefek varlığını kaybedersin, hemen hepsi de yerine koyabileceğin şeylerdir. Korkusu seni belki zengin etmez ama başkalarını da sefil etmez. Bunun için korkar.

Sevgisi olan korkar;

Sevdiğin yoksa ona zarar gelme ihtimali de yoktur. Kutsalın yoksa her şey basit metadır. Bitki, hayvan hatta İnsan bile. Olsa da olur olmasa da olur diyebiliyorsan sevmiyorsundur. Sadece ihtiyaç giderme babından bir materyaldir. Sevgiyi hak etmiyordur zaten. Sende de sevgi yoksa korkuya da yer yok işte.

Zamanı kıymetli olan korkar;

Yapacakları vardır, temditlidir hayat. Başı vardır sonu vardır. Zamanında hallolmazsa mağduriyet vardır. Hayatını suyun üstündeki yaprak gibi akışına bırakan neden korkacaktır ki? Sel de olsa yaprak suyun üstünde, dere kurusa da yaprak taşın üstünde. Zamanında yapamadığı içine dert olmayan için zaman ne ki! Sadece tamamlanacak anların birleşimi. Mühim olan o anı mutlu yaşamak. O zaman vur patlatalım, çal oynayalım geçsin zaman..

Düşünen korkar;

Düşünmesen, sadece korteksten yaşasan korku ne ki! Her şeyi mekanize yaparsın olur biter. Sadece söyleneni uygulasan sorumlu değilsin korku yok. Yeni şeyler üretmek zorunda değilsin korku yok. Senin yerine başkaları fikrini oluşturuyorsa korkuya yer yok.

Ha bir de;

Vicdanı olanlar korkar;

En güzeli o işte. Allah var gam yok der korkar. Başkasına yük olmayayım der korkar. Kalp kırmayayım der korkar. Dertleri dert edinip başkaları yerine de korkar.

Kork Allah’tan korkmazdan demişler…

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

87393

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER