KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ İÇİN KAMULAŞTIRMA BAŞLADI

  • Gündem
  • 23 Mart 2022
  • 07:52
KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ İÇİN KAMULAŞTIRMA BAŞLADI

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Yeni Küçük Sanayi Sitesi için kamulaştırma çalışmalarının başladığını açıkladı.

YOL KAT EDİLDİ

Kırıkkale Oto Sanatkarları ve Demirciler Odası Başkanlığına yeniden seçilen Murat Pehlivanlı ve yönetim kurulu üyeleri Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’yı makamında ziyaret ettiler. Başkan Saygılı üyelerinin güvenini tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilen Murat Pehlivanlı ve yönetim kurulunu tebrik etti. Sanayi esnafının talep ve görüşlerini dinleyen Belediye Başkan Saygılı yapımı planlanan Yeni Küçük Sanayi sitesi için acele kamulaştırma çalışmalarının başladığını belirterek “Yeni Küçük Sanayi Sitesi için çok büyük yol kat ettik” ifadesini kullandı.

GENÇ ESNAFLAR İSTEKLİ

Sanayi sitesinin mevcut durumundan Kırıkkaleli vatandaşların ve burada özellikle genç esnafın memnun olmadığını bu durumun kendilerine sürekli iletildiğini belirten Başkan Saygılı “Küçük Sanayi Sitemizin yeni yerine taşınması yıllardır Kırıkkale’mizin gündeminde idi. Önemli yol kat ettik. Kamulaştırma çalışmalarına başlandı” ifadesini kullandı. TOKİ’nin yeni sanayi sitesi için dolu dolu yeni bir proje hazırladığını belirten Başkan Saygılı, esnaflarında beğeneceği şekilde yeni sitede revize yapıldığı, iş yerleri girişlerinin yola cephe olduğunu belirtti. Başkan Saygılı “Proje yenilendi, esnafımızın daha da rahat edeceği bir şekil aldı. İçerisinde banka şubesi, cami, kafe, çay ocağı gibi sosyal donatılarında bulunacağı son derece modern bir sanayi sitesi olacak” ifadesini kullandı.

ÖDEME KOLAYLIĞI OLACAK

Her hafta bölgede kamulaştırma yapılan hak sahiplerine paralarını ödediklerini belirten Saygılı Kırıkkale’mize esnafımıza yakışır bir yer olacağını özellikle bayan sürücülerin Ankara’ya gitmek yerine burayı tercih edeceğini belirtti. Saygılı TOKİ tarafından yapılacak olan projenin esnafa da büyük kolaylıkar sağladığını belirterek ilk etapta yüzde 10, ihale aşamasında yüzde 15 geri kalan kısım ise 60 ay vade ile ödenebileceğini belirtti. Cumhurbaşkanlığının tasarruf tedbirleri kapsamında kamulaştırma kararlarını durdurduklarını belirten Saygılı “Cumhurbaşkanımızın Kırıkkale’ye olan özel ilgisi, bizlerinde girişimleri ile sadece küçük sanayi sitesi ve Roket-San’ın bulunduğu alan için kamulaştırma izni çıktı, paraları geldi ve hesaplarına yatırılıyor” dedi.

ROKET-SAN YAN SANAYİYİ HAREKETLENDİRECEK

Roket-San’ın Kırıkkale’ye kazandırılmasında öncülük yapan ve bu konuda titiz takipler sürdüren Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, fabrikanın hayata geçmesi ile şehirde iş sahasının genişleyeceğini belirtti. Başkan Saygılı, “Burada üretilecek ürünün beyni yapılacak, dışarıdan da kalıbı alınacak. Şöyle diye biliriz, bir iş için dışarıda 16 kişiye iş sağlanacak. Böylelikle Kırıkkale’mizde yeni iş sahaları dolacak, gençlerimize yeni iş kapıları açılacak” ifadesini kullandı. Kendilerini ağırlayan ve sanayi esnafının her talebini yerine getiren Belediye Başkanı Saygılı’ya teşekkür eden Oto Sanatkarları ve Demirciler Odası Başkanı Murat Pehlivanlı “Yeni sanayi sitesi için yaptığınız ve desteklerinizden dolayı teşekkür ederiz. Mevcut yerimizde de taleplerimizin karşılanmasında gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. Özellikle sosyal donatı talebimizin yerine getirildiği için teşekkür ederiz” dedi.

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

84073

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER