Kur Patlasın Çal Oynasın

  • Gündem
  • 27 Kasım 2021
  • 20:13
Kur Patlasın Çal Oynasın

Merkez bankası rezervleri ekside, lüks delisi tüketim toplumuyuz, her ay cari açık veriyoruz, ihracat yapabilmek için bile ithalata ihtiyacımız var. Bu şartlar altında düşmesini beklemek hayal olan kur.

2005’te atılan altı sıfırdan biri geri gelmiş oldu.

Hiçbir müdahalenin yapılmadığı, kimsenin umursamadığı kur, insanın boğazı düğümleniyor yokuş aşağı yuvarlanıyoruz yarınımız belirsiz…

"dolar 10 lira olacahya, 15 lira olacahya, cok beklersiniz.." Berat Albayrak

3 sene bekledik...

Türk lirasının değeri freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı düşmektedir. Türk parasında yaşanan muazzam değer kaybı tamamen suni, tamamen yönetim hataları kaynaklıdır. Mevcut anlayışla devam edilmesi halinde durum her geçen gün daha kötüye gidecek, vatandaşların çalışarak ürettiği değerler buhar olup uçup gitmeye devam edecektir. İktisat bilimi ile inatlaşıp, yeni bir iktisat bilimi keşfetmeye çabalamak beyhude ve ülkeye çok zararlı bir çabadır. Umuyorum iktidar bu ayan beyan açık gerçeği görmekte daha fazla gecikmez.

Adalet,
liyakat,
güçlerin ayrılığı ve denetlenebilir olması,
üretim,
başta "garantili projeler" olmak üzere kamu harcamalarında tasarruf.

Mesela Hukuk’un üstünlüğünü tesis etmek ve hiç kimseyi ayırt etmeksizin herkesi hukuk önünde eşit kılmak. Kuvvetleri ayırmak. Bugünden yarına karar değiştirmemek yani devlet gibi davranarak gelen yatırımcıya güven vermek. Bunları sağladıktan sonra ürettiğin ürün tüm dünyada kabul görür ihracatın katlanarak artar.

Neden arttığını bilirsek çözmek daha basit hale gelecektir. Atatürk'ün dediği gibi "ne kadar acı olsa da birbirimize sadece gerçekleri söylemekten asla vazgeçmeyeceğiz"

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

74752

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER