MERALAR REFAHA KAVUŞUYOR

  • Gündem
  • 02 Kasım 2022
  • 06:20
MERALAR REFAHA KAVUŞUYOR

Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, ’KOP ile Meralarımız Sıvat ve Gölgelikle Refaha Kavuşuyor’ projesi kapsamında Sıvat yerleştirilme çalışmalarını yerinde inceledi.

27 KÖYDE MERALARDA SIVAT VE GÖLGELİK KURULUMU

Tarım İl Müdürü Yılmaz, Kırıkkale’nin Keskin ilçesine bağlı Kevenli Köyü merasını ziyaret etti. Yılmaz’a Müdür Yardımcıları, İlçe Müdürleri, Şube Müdürleri ve teknik personeller eşlik etti. Yılmaz, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Kırıkkale Tarım ve Orman İl Müdürlüğü arasında 1 milyon TL proje bedeli ile 7 ilçe ve merkez olmak üzere toplam 27 köyde meralarda sıvat ve gölgelik kurulumu devam ettiğini söyledi.

ÜRETİM POTANSİYELİ ARTACAK

İl Müdürü Yılmaz; hayvan refahını ve üretim potansiyelini artırmak, mera ve yaylaklarımızı etkin kullanmak amacıyla ilimizde meralarda yetiştirilen hayvanların içme suyu ihtiyacını karşılamak için dayanıklı ve uzun ömürlü beton sıvat kurulumunun öneminden bahsetti. Proje ile merada otlayan hayvanların suya daha kolay ve hızlı ulaşmaları sağlanarak enerji kayıplarının önüne geçileceği, hayvanların verim artışı hedeflendiğini ayrıca yapılacak gölgelikler ile meradan yararlanan hayvanların güneşten ve olumsuz hava koşullarından korunacağını ifade etti. Yılmaz bu projelerin ilimize hayırlı olmasını temenni etti.

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

75515

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER