MİLLİ OLMAK

  • Gündem
  • 27 Kasım 2021
  • 20:00
MİLLİ OLMAK

Milli olmayan devlette görev alamaz.
Milli olmayan başkalarını eğitemez, çocuk emanet edilemez, eğiticilerin yöneticisi olamaz, öğretmen olamaz, üniversitede ders veremez.
Milli olmayan insan sağlığına hükmedemez, doktor, hemşire, sağlık hizmeti sunucusu olamaz.
Milli olmayan bu ülkede dış ilişkilerde katkı sunamaz, temsil görevini yapamaz, antlaşmalara imza koyamaz, ithalat/ihracat çalışmalarında rol alamaz.
Milli olmayan asker olamaz, savaşamaz, asker sevk ve idaresinde söz sahibi olmaz, uçak kullanamaz, gemi emanet edilemez, top ateşleyemez, eline silah verilemez.

Milli olmayan insanların yapamayacakları işleri sıraladık. O zaman ülkede kendine milli demeyen insanlara görev verilemez mi? aynı minvalde kendini milli zanneden herkes bu görevlere layık mıdır?
Milli olmak güncel politik meseleler ile çok alakalı mıdır? Milli olmak siyaset içerisinde mi siyaset üstü bir konu mudur? Siyasal partilerle milli olanlar aynı paralellikte mi değerlendirilmelidir. Siyasi parti üye sayısı ile milli olan insan sayısı aynı mıdır? Alınan oylara göre Türkiye milli haritası çıkarılabilir mi?
Bu suallerin cevapları elhak HAYIR olacaktır.
O zaman Milli olmak ne demektir?

Milli olmak devlete saygı duymaktır. Devletin işleyişine, kuruluşundan başlamak üzere anayasasına, yasalarına, yönetmeliklerine, yönergelerine, uygulamalarına saygı duymaktır. Devlet mekanizmasının tarihi şartlar ile geliştirdiği teamülleri anlamak ve devamı için çaba harcamaktır milli olmak. Bu statükocu olmak, gelişmelere karşı olmak ya da yanlışların devamını savunmak anlamına gelmez. Değişmesini arzu ettiğini, yanlışın düzeltilmesini beklediği konuları usulünce yapmak, yaptırmak, yaptırmaya vesile olmaktır. Her köşe başında bulduğu her fırsatta devleti tenkit etmek milli olmaya engeldir.
Milli olmak feday-ı can etmektir. Devletin, milletin organize halinin, devlet kural ve kurumlarının devamı için kendi menfaatlerini öteleyebilmek ve dahi feda edebilmektir milli olmak. Devleti ekendi çıkarından daha fazla düşünmeyenler asla milli olamazlar. Savaşta ölemeyen asker, mafya üyelerine karşı duramayan yöneticiler, ihaleleri kuruşuna kadar hakkaniyetli yapamayan üyeler, demesi gerekeni söyleyemeyen siyasetçiler, tavrını ortaya küt diye koyamayan hariciyeciler milli olabilir mi Allah aşkına!
Milli olmak gelecek nesilleri düşünebilmektir. Paranın da, gelişmenin de, gücün de elde edilmesi ve söz sahibi olunması noktasında kendinden daha fazla evlatlarını düşünmektir milli olmak. Evlat olarak da sadece kan bağı ile olanları değil gönül bağı ile bağlı olduğu, sorumluluk aldığı adına yetkisini kullandığı tüm çocukları düşünmektir milli olmak. Fırat’ın kıyısında koyun otlatan yavru ile, Kızılırmağın kenarında balık avlayanı aynı derecede sevmek ve geleceklerini garanti altına alma çabasıdır milli olmak. Cefasını biz çekelim sefasını evlatlarımız ahlaklarınca sürsün demektir milli olmak.
Milli olmak yaşadığı toplumun konuşabildiği mevzuların sayısını artırmaktır. Milletin her kesiminin aynı şeylere sevinmesi, aynı şeylere ağlaması için çaba harcamaktır. İnanç/ırk/coğrafya/anlayış/sosyal yapı/ekonomik durum gözetmeden milletin tüm bileşenlerini aynı gönlün içine sokmak ve oradan çıkartmak isteyenlerle savaşmaktır milli olmak. Geçmişi birlikte yaşamış insanların geleceği birlikte hayal etmesine çabalamaktır milli olmak. Bunun aksine çalışanları kırım kırım kırmak, parça pinçik edip toprağı kirletmesin diye köpeklerin önüne atmaktır milli olmak.

Şekil ile milli olunamayacağını anlatmak ancak yaşayarak olabilir. Kılık kıyafet ile, sakal bıyık ile milli olmak aşireti bırakın kabilelerin bile terk ettiği bir ilkelliktir.
Sayı ile milli olunamayacağı, kemiyet/keyfiyet kıyasında kuru kalabalıklara tenezzül etmeyecek tavır almaktır milli olma davası. Denilene değil yapılana kulak asma duruşu, iyiyi olanı takdir edebilme olgunluğu, kötüye yer ve zamandan bağımsız hayır diyebilme cesaretidir milli olmak.

Milli olmak din meselesi değildir.
Milli olmak ırk meselesi hiç değildir.
Milli olmak coğrafya meselesi de değildir.
Milli olmak kültür meselesidir. Anlayışını geliştirme iz ’anlı olmak meselesidir.
Milli olmak gönül kulesine hak eden herkesi çıkartmak, hoş etmeye çabalamak, feraset ile hareket etme meselesidir.
Milli olmak ADAM olmaktır adam.

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

92908

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER