OLMAYAN EVLER ÜZERİNDEN VATANDAŞLIK SATILDI

Yahşihan ilçesi Kılıçlar mevkiinde bulunan, Ak Parti Ankara Milletvekili Barış Aydın’a ait arsa üzerinde, yapımına henüz başlanmamış daireler 149 yabancı uyrukluya satış yapılarak vatandaşlık talebine konu oldu.

  • Özel Haber
  • 21 Ocak 2023
  • 16:11
OLMAYAN EVLER ÜZERİNDEN VATANDAŞLIK SATILDI

KAÇ KİŞİ T.C. VATANDAŞI OLDU

650 Ada 12 parselde yer alan ve usulsüz değerleme raporlarıyla ile ederinden yüksek gösterilmek suretiyle 149 satış gerçekleşti. Gerçekleştirilen satışlar üzerinden gayrimenkul vaadiyle satış şeklinde mülk edinen yabancı uyruklular vatandaşlık talebinde bulundu. Bu taleplerden kaçı olumlu gerçekleşti henüz bilinmiyor.

 

DEVLET MÜDDAHALE ETTİ

Arka arkaya gerçekleşen satışlar üzerine gelen ihbarları ve şikayetleri değerlendiren Kırıkkale Valiliği, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bağlantıya geçerek orada satış yapılmasını konusunda önlem alarak müdahale etti.

 

GERİYE DÖNÜK SATIŞLAR İPTAL OLACAK MI?

Değerlemeden satışa, alıcıların bulunmasına ve pandemi sürecinde tapu işlemlerinin kolaylaşması adına Türkiye’nin her yerinden yapılmasını fırsata çevirmeye kadar komplike bir yapı olduğu aşikar olan, olayın taraflarına ve geriye dönük satışlara bir işlem uygulanacak mı henüz bilinmiyor.

Milletvekili Barış Aydın’a ait olan arsanın dışında, Yahşihan ve Keskin ilçesinde yer alan bazı mülkler üzerinden de satış yapıldığı bilgisi ajansımıza ulaşırken, görüştüğümüz yetkililer maalesef yasal zeminin ve mevzuattaki bazı boşluklar sebebiyle vatandaşlık hakkı için bu tarz satışlara mani olmanın zorluğunu dile getirdi.

Türk Vatandaşlığına müracaat için 250 bin dolarlık alt sınırın 400 bin dolara yükseltilmesi talebi düşürmedi. Yasal sorumluluk doğurmaması sebebiyle değerleme şirketlerinin, arsa ve mülkleri değerinin üzerinde raporlaması satışlara zemin oluşturuyor.

 

MİLLETVEKİLİ BARIŞ AYDIN CEVAP VERECEK Mİ?

Milletvekili olmadan önce Kırıkkale’de ismini sıkça duyduğumuz Barış Aydın kendi mülkü üzerinden yapılan bu satışlardan haberdar mı sorusunu yöneltmek üzere Kırıkkale Haber Ajansı olarak kendisine ulaşmaya çalıştık ama netice alamadık.

Kırıkkale’nin demografik yapısını ve geleceğini doğrudan etkileyecek bu konuda İktidar Partisi temsilcilerinin ne diyeceği de ayrıca merak konusu.

 

VATANDAŞLIK MI, OTURUM İZNİ Mİ?

Sınırlarımıza komşu ülkelerde yaşanan iç savaşlar nedeniyle en fazla düzensiz göç alan ülke Türkiye. Bu sebeple vatandaşlık yerine oturum izni verilmesi konusu yeniden tartışılmalı ve meclis gündemine gelmeli.

 

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

27835

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER