PAZARCIK'DA HAYAT NORMALE DÖNÜYOR

‘Asrın Felaketi’ olarak nitelenen depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde hayat normalleşmeye başladı.

  • Gündem
  • 01 Mart 2023
  • 17:04

‘Asrın Felaketi’ olarak nitelenen depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde hayat normalleşmeye başladı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine Koordinatör Vali olarak görevlendirilen Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu,  arama kurtarma operasyonlarının hemen ardından normalleşmenin ilk adımı olarak esnaflarla bir araya geldi. Gerçekleştirilen toplantının ardından depremde zarar görmeyen iş yerlerinin elektrik, su gibi alt yapı sorunları giderilerek iş yerlerinin açılması sağlandı.

SOSYAL MARKETLER DEVREDE

Çadır kentlerde depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması için, bölgede farklı lokasyonlarda kurulan çadır kentlerde 5 farklı noktaya sosyal market kuruldu. Kurulan sosyal marketlerde gıdadan giyime, çocuk ürünlerinden kişisel bakım ürünlerine kadar birçok ürün depremzedelerin ihtiyaçlarına sunuldu. Ayrıca sosyal marketlerde oluşturulan dijital alt yapı sayesinde depremzedeler arasında adaletsizliğin ve olası suiistimallerin önüne geçildi. ayrıca koordinasyon merkezi tarafından oluşturulan bayrak ve Sancak depoları üzerinden bu sosyal marketlere ve çağrı merkezine düşen taleplerin sevki sağlanıyor. 

EĞİTİMLER BAŞLADI

Normalleşmeyle birlikte atılan adımlardan en önemlisinden bir tanesi de çadır kentlerde yaşayan çocuk ve gençler eğitim ve öğretime kurulan Mehmetçik Okullarında başladı. Anaokulundan liseye kadar bütün sınıflar eğitim öğretime açıldı. MSB ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliyle açılan okullarda çocuklar ve gençler eğitim öğretim hayatına merhaba dediler.

 

İlginizi Çekebilir

SAYGILI İLE DEVAM

İlginizi Çekebilir

DEMİR " Aşkınan Çalışan Yorulmaz"

İlginizi Çekebilir

DEVA KESKİN'DE ÇEKİLDİ

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

35954

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER