SELDEN HASAR GÖREN TARLALAR İNCELENDİ

  • Gündem
  • 14 Haziran 2022
  • 13:01
SELDEN HASAR GÖREN TARLALAR İNCELENDİ

VALİ TEKBIYIKOĞLU HALİTLİ KÖYÜ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ve beraberindeki heyet, şiddetli dolu ve yağmur yağışından etkilenen Delice’nin Halitli Köyü’nde incelemelerde bulundu.

Kırıkkale ve ilçelerinde şiddetli yağışlar sonrası zarar gören tarım arazilerini yerinde incelemek üzere Delice’nin Halitli Köyü’ne giden Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, sele maruz kalan yerleşim yerinde ikamet eden vatandaşlara bir araya geldi.

Delice Kaymakamı Muhammed Burak Akköz ile  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Haluk Karahan, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Coşkun, Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz ve ilgili birim müdürlerinin hazır bulunduğu incelemede hasar tespit çalışmalarının devam ettiği belirtildi. Vali Tekbıyıkoğlu, şiddetli dolu ve yağmur yağışından zarar gören tarlaları beraberindeki heyetle birlikte inceledi.

Selin oluşturduğu hasar hakkında Vali Tekbıyıkoğlun’a brifing veren Tarım ve Orman İl Müdürü Sırrı Yılmaz, doğal afet ön tespit çalışmalarında Delice Merkez, Halitli, Yeniyapan, Ocakbaşı, Tatlıcak ve Aşağıihsangazili köylerinde toplamda yaklaşık 50 bin dekar alanda; buğday, arpa, sebze ve bağ ürünlerinde ise yüzde 40-90 oranlarında sel ve dolu zararı yaşandığının tespit edildiği bilgisini vererek, yağışların devam etmesinden dolayı gelen ihbarlar doğrultusunda ön tespit çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Köy halkının da eşlik ettiği incelemede Vali Tekbıyıkoğlu, sel ve dolu yağışından dolayı, ekili arazileri zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, çiftçilerin cüzi bir miktar ödeme yaparak TARSİM sigortalarını yaptırmasının, doğal afetler karşısında büyük önem taşıdığının altını çizdi.

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

27081

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER