SİYERİ NEBİ MÜZESİ’NE BAYRAMDA ZİYARETÇİ AKINI

  • Kültür Sanat
  • 20 Haziran 2024
  • 14:02
SİYERİ NEBİ MÜZESİ’NE BAYRAMDA ZİYARETÇİ AKINI

SİYERİ NEBİ MÜZESİ’NE BAYRAMDA ZİYARETÇİ AKINI
 
Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi, Siyeri Nebi Müzesi Kurban Bayramı’nda ziyaretçi akınına uğradı. Şehir içinden ve dışından binlerce kişi özellikle Siyeri Nebi Müzesi ve içindeki Kutsal Emanetler’i görmek için külliyeyi ziyaret etti.
 
 
2023 yılında açılın Kırıkkale İslami Değerler Külliyesi, Siyeri Nebi Müzesi Kurban Bayramı’nda da ziyaretçilerin akınına uğradı.
41 ilin geçiş güzergahında olan Kırıkkale’de, Karacalı mevkiinde hizmete giren külliye, hem mimarisi hem içinde bulunan tesisler hem de Siyeri Nebi ve Mushaf Müzesi ile Türkiye’nin her yerinden ziyaretçi çekmeyi sürdürüyor. Bu bayramda da külliyede yine ziyaretçi yoğunluğu yaşandı. Şehir içinden ziyaret için gelenler yanında dokuz günlük bayram tatili nedeniyle farklı iller arasında seyahat yapanlar da müzeyi ziyaret etme fırsatını kaçırmadı. Zaman zaman yoğunluk nedeniyle müze ve külliye çalışanları fazla mesai yapmak zorunda kaldı.
 
“GECE DE AÇIK MI?” DİYE SORDULAR
 
İslami Değerler Külliyesi içinde kütüphaneden Kuran Kursu’na, gasilhaneden taziye evine kadar bir çok bölüm bulunuyor. Gökyüzünden bakıldığında Allah lafzının Arapça yazılmış hali görünen külliyede en çok ilgiyi ise Kabe Örtüleri, Peygamber Efendimize ait sakalı şerifler ve İslam tarihine ilişkin eserler ile yüzlerce farklı dil ve dönemde basılmış Kuran-ı Kerim’ler görüyor. Müzeyi ziyaret etmek isteyip buna fırsat bulamayanlar, bayram tatili sırasında yol üstünde olması nedeniyle bu amaçlarını gerçekleştirdi. Ziyaret etmek isteyen bazı vatandaşlar, müzeyi arayarak “Gece de açık mı? Biz Kırıkkale’den akşam saatlerinde geçeceğiz. Akşam saatleri gelsek ziyaret edebilir miyiz?” diye sordular. Yoğun ilgi nedeniyle müze ve külliye uzun saatler boyunca açık tutuldu.
 
TABELA İSTİYORLAR
 
Müze, yeni olmasına rağmen kamu kurumları tarafından yayınlanan kataloglarda yer alıyor. Ancak özellikle vatandaşlardan müzenin yerine ilişkin tabela talebi de var. Kırıkkale-Ankara, Kırıkkale-Samsun ve Kırıkkale-Kırşehir yönündeki yollara tabela yerleştirilmesinin ve müzeye ulaşımın kolaylaştırılması talep ediliyor.
 
“YETİŞMEYE ÇALIŞIYORUZ”
 
İslami Değerler Külliyesi Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Akyön, müzenin açıldığından beri ziyaretçi yoğunluğu yaşadığını belirterek, “Özellikle bu bayram hem şehir içinden hem de şehirler arası seyahat eden vatandaşlarımızdan ilgi daha fazla oldu. Onları elimizden geldiğince iyi ağırlamaya, talebe yetişmeye çalışıyoruz. Külliyeyi kurarken, ‘Her şey onun için’ diyerek, Peygamber Efendimizi anlatmak üzere yola çıkmıştık. Ziyaretçilerimiz de burada onun hatıraları buluyor ve mutlu oluyorlar” dedi.

İlginizi Çekebilir

LİDER KONUŞTU, VEKİL ÇARK ETTİ

İlginizi Çekebilir

ETİLER'DE KAZA

İlginizi Çekebilir

KOKUNUN KAYNAĞI BULUNDU

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

24759

YÜKSEK İHTİSAS HASTANESİNDE BIÇAKLI KAVGA

NARKOTİK SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 

KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 

KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

SIRADAKİ HABERLER