SULAKYURT'DA GERGİNLİK

  • Gündem
  • 18 Temmuz 2022
  • 09:18
SULAKYURT'DA GERGİNLİK

Sulakyurt’ta da dün yaşanan ve Belediye Başkanı İsmail Bildik’in de yer aldığı kavga gündeme bomba gibi düştü. Taraflar birbirlerini suçlayan açıklamalarda bulundu.

AK PARTİLİ TAT; KINIYORUM

Konunun tarafı olan Sulakyurt Kadın Kolları İlçe Başkanı Hatice Tat dün öğle saatlerinde yaşanan olayla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak olayı kınadı. Ayrıca ajansımıza yaptığı açıklamada sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın dışında da bir takım detayları da anlattı.

“Olayın başlangıcı bir gün öncesine dayanıyor. Cumartesi günü Kırıkkale Belediye Başkanımız Sayın Saygılı’nın ev sahibi olduğu düğünden ayrılmak üzereyken, Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik seslenerek beni ve yanımdaki İl Yöneticisi arkadaşımı masasına davet etti. Masada sohbet arasında arada ben olmasam eşimin işyerine bugüne kadar çoktan kapatacağını ifade etti. Şaşkınlıkla kendisine sebebini sorduğum da ise muhtar olan kayın biraderimin kendisine usulsüzlük iddiası ile açmış olduğu davadan kaynaklı husumeti gerekçe gösterdi. Eve döndüğümde bu konuyu tatsızlık çıkmasın diye aksettirmediğim halde Pazar günü 13:48’de İsmail Bildik’in beni araması “kocan ve kaynın beni darp etti ben de şimdi teşkilata haber verdim onları dövdüreceğim” demesiyle haberdar oldum. Dehşetle ilçe meydanına koştum. Kavgadan yaklaşık bir kaç saat sonra İlçe meydanı kalabalıklaştı, ikinci bir kavga çıktı. Emniyet güçleri olaya müdahale etti. Ben de henüz 15 yaşındaki oğlumu da alarak hengamede yaralanan eşim ve 3 kayınbiraderimin sevk edildiği Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine geçtim. Gerginlik orada da devam etti. Beni en çok üzen ise Milletvekili Danışmanının haddini ve maksadını aşarak, yalan beyanlarla orada bulunan kalabalığı sürekli tahrik etmiş olmasıdır.  Yapılan haberler de gerçeği yansıtmamaktadır. Sülalemiz Sulakyurt’un bilinen ailelerinden biridir ve uyuşturucu konusunda yapılan haberler gerçek dışıdır. Yargı gereğini yapacaktır. Sulakyurt küçük bir ilçe, yaşananlardan dolayı çok üzgünüm” ifadelerine yer verdi.

İŞGALİYE BEDELİ ÖDEMEYİZ DEDİLER

Sulakyurt Belediye Başkanı Bildik hastanede tedavisi sonrası yaptığı açıklamada hadiseyi şu şekilde anlattı;

"Bugün ilçe merkezinde vatandaşlarımızla sohbet esnasında oradan bir kıraathane sahibi arkadaş gelip normalde orası, oradaki park belediyeye ait. Oraya işgaliye bedeli ödemeleri gerekiyor. Kendilerinin işgaliye bedeli ödemeyeceklerini bize söylediler. Biz de 'yasal olan neyse o olacak kusura bakmayın arkadaşlar' dediğimizde abisi olan şahıs bize orada tehditler savurdu ve hakaret etti. Ve o esnada 3 kardeş bir baba dördü hepsi birlikte darp ettiler bizi. Biz de emniyete giderek şikayetimizi verdik. İlçe Hastanesinden Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk ettiler. Burada da gerekli işlemler yapıldı. Ufak tefek şeylerimiz var ama şikayetçi olduk. İlçemiz adına üzücü bir şey. Keşke böyle bir şey olmasaydı. Maalesef talihsiz bir olay yaşandı. İnşallah bundan sonra böyle bir şey olmaması dileğimizdir."

TEŞKİLAT OLARAK BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale İl Başkanı Murat Abalı da açıklamasında, "Bugün talihsiz bir olay yaşanmıştır. Sulakyurt belediye başkanımız Sulakyurtlu hemşehrileriyle istişare ederken, sohbet ederken görevi başındayken bir darp olayı ile karşı karşıya, talihsiz bir olayla karşı karşıya kalmıştır. Belediye başkanıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Teşkilatımızın tüm mensupları da belediye başkanımızın yanında ve arkasındadır." ifadelerini kullandı.

Olay sonrası 2 kişi gözaltına alınırken, gece boyunca ilçede gerginliğin devam ettiği bilgisi kaydedildi.

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

96054

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER