TÜRK EĞİTİM-SEN BAŞKANI KARABACAK: “EK ZAM ŞARTTIR!”

  • Gündem
  • 05 Ocak 2022
  • 07:48
TÜRK EĞİTİM-SEN BAŞKANI KARABACAK: “EK ZAM ŞARTTIR!”

Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı A. Yücel Karabacak, “Verilen bu oranlar Türkiye Kamu-Sen'in ek zam talebini de karşılamamaktadır. Bu nedenle Türkiye Kamu-Sen olarak, memurlarımızın ve emeklerimizin yaşanan yüksek oranlı enflasyondan korunması, alım güçlerinin yükseltilmesi için ek zam yapılması, refah payı verilmesi konusundaki taleplerimizde ısrarlı olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum” dedi.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Karabacak, geçtiğimiz günlerde açıklanan memur ve emeklilere verilen zamların yeterli olmadığını, ek zammın şart olduğunu dile getirdi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Karabacak, “Sayın Cumhurbaşkanının memur maaşlarına yüzde 2,5 puan ekleneceğine yönelik açıklaması, memur maaşlarındaki erimeyi karşılamamakta, bu rakamlar ekonomik gerçeklerle de bağdaşmamaktadır. Bu noktada enflasyon farkı ile maaşlara yapılacak 2022 yılı artışları birbirine karıştırılmamalıdır.

Yüzde 22,46'lık enflasyon farkı, memur ve emeklilerin 2021 yılından kalan mahsuplaşmasıdır. Sayın Cumhurbaşkanının yüzde 2,5 oranındaki artışı ise 2022 maaş zammını yüzde 5+7'den yüzde 7,5+7'ye yükseltmiştir. Dolayısıyla 2022 yılında yüzde 7,5+7'lik zam memurlarımızın ve emeklerimizin ekonomik sorunlarını çözmekten uzaktır. Ayrıca bu oranlar Türkiye Kamu-Sen'in ek zam talebini de karşılamamaktadır. Bu nedenle Türkiye Kamu-Sen olarak, memurlarımızın ve emeklerimizin yaşanan yüksek oranlı enflasyondan korunması, alım güçlerinin yükseltilmesi için ek zam yapılması, refah payı verilmesi konusundaki taleplerimizde ısrarlı olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum” dedi.

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

42856

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER