Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü

  • Gündem
  • 30 Eylül 2022
  • 05:04
Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü

Ulusal Psikolojik Danışmanlar Günü nedeniyle Türk PDR Derneği Kırıkkale İl Başkanı Uzm. PDR Volkan Kutluca kutlama mesajı yayınladı.

Ülkemizde Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) hizmetlerinin yaklaşık bir asırlık geçmişi bulunmaktadır. Psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerinin günümüzde eğitim, adalet, sağlık, endüstri gibi birçok çalışma alanı bulunmaktadır.

Alanımızda çalışan meslektaşlarımız arasında birlik, beraberlik ve mesleki dayanışma sağlayarak, mesleğimizin ülkemizde daha da gelişmesini sağlamak, meslektaşlarımızın sosyal, bilimsel, mesleki ve kültürel yönden gelişimlerine yardım etmek, meslek üyelerinin haklarını korumak ve savunmak amaçlarına yönelik olarak 03.07.1989 tarihinde Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (Türk PDR Der) Kurulmuştur.

Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere farklı kamu/özel kurum ve kuruluşlarda psikolojik danışman-pedagog-klinik psikolog gibi farklı kadrolarda çalışan on binlerce Psikolojik Danışman bulunmaktadır. Üniversitelerde ise binlerce PDR öğrencimiz lisans eğitimini sürdürmektedir.

Mesleğimizin ulusal düzeyde tanıtımı, hizmetin verildiği kurum ve kuruluşlar ile hizmet alanlara yönelik meslek farkındalığının sağlanması, eğitim, sağlık, insan kaynakları başta olmak üzere birçok hizmet kolunda çalışma yapan meslektaşlarımızın meslek bilincini arttırmak, mesleki motivasyonlarını sürekli kılmak ve mesleğimizin ülkemiz ve insanlarımız için önemine dikkat çekmek amacıyla Psikolojik Danışman meslek grubunun çatı meslek örgütü Türk PDR Derneği’nin ilk genel kurul tarihi olan 30 Eylül 1989 gününe atfen her yıl 30 Eylül günü, Ulusal Psikolojik Danışmanlar günü olarak tüm yurtta kutlanmaktadır. Bu minvalde başta Kırıkkaleli meslektaşlarım olmak üzere ülkemizde görev yapan psikolojik danışmanların Ulusal Psikolojik Danışmanlar Gününü kutlarım.

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

32403

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER