VALİ TEKBIYIKOĞLU “Kırıkkale halkının büyük desteğini gördük

Pazarcık Afet Koordinasyon Merkezi Başkanı Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Pazarcık Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan ile birlikte TRT Ankara Radyosu deprem bilgilendirme özel yayınına katılarak açıklamalarda bulundu. Depremden sonra Kırıkkale halkının Pazarcık’a önemli yardımlarını olduğunu belirten Vali Tekbıyıkoğlu, Pazarcık İle Kırıkkale’nin iç içe geçtiğinin altını çizdi.

  • Gündem
  • 10 Şubat 2023
  • 13:58
VALİ TEKBIYIKOĞLU “Kırıkkale halkının büyük desteğini gördük

TRT Ankara Radyosu Muhabiri Mustafa Yalın’a açıklamalarda bulunan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, deprem yaşandığı andan bugüne kadar geçen süreci değerlendirdi. İlk olarak yaşanan depremden dolayı tüm türkiye’ye başsağlığında bulunan Vali Tekbıyıkoğlu, bölgeye ulaşmalarının ardından hızlı bir şekilde koordinasyonların kurulduğunun altını çizdi. Vali Tekbıyıkoğlu, “Milletimize geçmiş olsun dileklerimi arz ediyorum, yakınlarını kaybeden hemşerilerimize ve vatandaşlarımıza başsağlığı diliyorum. Yaptığımız vazife itibariyle Sosyal Yardımlar Genel Müdürü iken bir çok afete nezaret ettim. Elazığ, İzmir, Kastomunu ve yangın felaketleriyle belli bir afet tecrübesine ulaştık. Deprem olayının haberini alır almaz benim bölgede görev alacağımı tahmin ediyordum. Görev emri gelmeden intikale başlamıştım. Kırşehir’i geçtiğimizde Pazarcık Afet Sorumlusu olarak görevlendirildiğim haberini aldım ve çok hızlı bir şekilde olay yerine intikal ettik. Geldiğimizde çok büyük bir kaos ortamı vardı. Elektrikler, su, hiçbir iletişim imkanı bulunmuyordu, hemen bu işlemleri yerine getirmek üzere bir koordinasyon vazifesini yerini getirdik. Afet yönetimi aynı zamanda büyük bir koordinasyon işi. Devletin bütün kurumlarının organize edilmesi gereken bir vazife bu. İlk başta ilçenin iletişimini yerine getirdik. Hemen akabinde en azından ana arterleri ve sokak aydınlatmalarını gerçekleştirdik. Hijyen afetlerde çok önemli etken çünkü salgın hastalıkları peşine getirebilir bu yüzden su sağladık. Sıcak yemek dağıtımına Kızılay ve sivil toplum kuruluşlarımızın katkılarıyla beraber bir koordinasyon içerisinde sıcak yemek dağıtımına derhal başladık ve ilçemizin girişinde ki Atatürk parkı denilen mevkide büyük bir çadır kent kurulumunu hemen inşa etmeye başladık. Tabi bu sadece bir devlet operasyonu değil milletimizin de desteğiyle gerçekleşebilecek bir operasyon. Ancak milletin desteğiyle başarıya ulaşabilecek bir operasyon” dedi.

Tüm Türkiye’nin yardım seferberliği içerisine girdiğini belirten Vali Tekbıyıkoğlu, “Memleketin her tarafından her şehrinde bölgeye akın akın yardımlar ulaştı. Biz ne yapabiliriz diye iş adamlarımız  ve bu konuya duyarlı bütün vatandaşlarımız bizlere ulaştı. Bizde milletin desteğiyle beraber bu organizasyonu gerçekleştirip önemli bir rahatlamayı sağladık, ilçenin içerisindeki bütün çöküntülere, bütün enkazlara hemen müdahale ettik. Orta dereceli, ağır dereceli ve hafif dereceli hasarlar mevcut bununla ilgilide Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız çalışmalar yapıyor. Bugün itibariyle bütün köylerimiz, 74 tane mahallemiz, 71 tane mezarımızın hepsine gıda malzemesi, hijyen malzemesi ve beraberinde giyim malzemesini ulaştırabildik. Bunlar öyle kolay işler değil, bazı yerlerde kar münasebetiyle yollar tamamen kapalıydı. Mehmetçiğin desteği, jandarma kuvvetlerimizin desteği ile helikopter faaliyetleriyle kaymakamlarımız, mülki idare amirlerimiz beraberlerinde doktorlarla ve  yardım paketleriyle beraber, karayoluyla ulaşılamayan yerlere havadan intikal edildi. Yaralıları da almak suretiyle bu yardımları ulaştırdılar. Çok şükür ulaşamadığımız hiçbir yer kalmadı, problemlerimiz elbette ki devam ediyor. Problemlerin büyük bir kısmını ardımıza alsakta yeni yeni problemler ortaya çıkıyor. Ama işler iyiye doğru gidiyor. Tam bir koordinasyon halindeyiz” dedi.  

Bütün bu olumsuzluklara rağmen sevindirici haberlerin geldiğini belirten Vali Tekbıyıkoğlu, “Depremin 78. Saatinde 3 vatandaşımızı sağ salim çıkarabildik. Dün yine Sayın Cumhurbaşkanımızın bir enkazı ziyaretinden sonra aynı enkaz alanında bir vatandaşımızı canlı olarak çıkardık. Tehlike arz eden binalarımız var, yolu açmak marifetiyle onlara müdahale ediliyor. İnşallah milletimizin desteğiyle, hep beraber vatandaşlarımızın yaralarını ve acılarını hafifletmeye gayret edeceğiz” dedi.

TRT Muhabirinin yardımlar konusunda ki sorusu üzerine açıklamada bulunan Vali Tekbıyıkoğlu, “Vatandaşların nakdi yardımlarını AFAD üzerinden yapması lazım.  Yine ayni yardımlarını da illerde ki AFAD müdürlükleri vasıtasıyla gerçekleştirilebilir.  Birkaç tane dikkat ettiğimiz husus var. İkinci el malzemeyi vatandaşımıza uygun görmüyoruz. Sıfır malzemelerin gelmesini uygun görüyoruz. Yüklemelerinde paletli ve jelatinli olarak gelmesi gerekiyor. Bir depo yönetimini de gerçekleştirdiğimiz için bunu alabilecek makinelerin kolaylıkla alabilecek şekilde dizayn edilmesi gerekiyor. Bir kışın ortasındayız. Isınmayı elektrikli ocaklar ve tüplü malzemeler sayesinde yapıyoruz. Elimizde önemli bir kısmı mevcut ama ilerde ihtiyaçlar olabilir. Bizde bunu AFAD koordinasyon merkezine iletip çözümünü orada arayacağız. Ama elektrik tesisatları da tamamen hizmete girdiği zaman elektrik üzerinden vatandaşlarımız ısınabilirler. Köylerimize odun yardımı yapıyoruz. Şuan içerisinde çok büyük bir sıkıntı yok. Ama ilerde yakacak ihtiyacı hasıl olursa bunu yine AFAD marifeti ve büyük Türk milleti sayesinde çözeceğimizi düşünüyorum” dedi.

Kırıkkaleli vatandaşların Pazarcık’a desteğinin çok büyük olduğunu belirten Vali Tekbıyıkoğlu, “Ben Kırıkkale Valisi olarak görev yapıyorum, Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı ile beraber olay yerine çok hızlı bir şekilde intikal ettik. Daha sonra Kırıkkale halkının hepsi, belediye başkanlarımız, sivil toplum örgütleri, gazetecilerimiz, Kırıkkalelilerin çok büyük desteğini gördük. Pazarcık ile Kırıkkale iç içe geçti. Bir kardeşlik bağı kuruldu. Biz bu kötü günleri ardımıza attıktan sonra da Pazarcık’a daha fazla yaklaşmak istiyoruz, bir kardeş şehir olmak istiyoruz” dedi.

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

87870

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER