VEFA

  • Gündem
  • 23 Şubat 2022
  • 18:23
VEFA

Siz vefa nedir bilmiyorsunuz beyefendi.Hanımefendi sizin vefa hakkında herhangi bir bilginiz yok kanaatimce.

            Öncelikle Vefa İstanbul’da bir semt adıdır. Bunu unutmayınız. Vefa deyince sadece boza içmek akla gelmesin, orada bulunan Ebu’l Vefa Hazretlerini aklınıza getiriniz. Bilim adamıdır, matematik, Astronomi âlimidir. İstanbul’un Fatihi Sultan Mehmet’i 2 defa kapısına geldiği halde kabul etmemiştir, reddetmiştir. Cenaze namazını vasiyeti icabı kıldıracak kadar yakın ve onu her vakit sevecek kadar da yakındır aslında. Ama devlet işlerine olan rikkat ve dikkatinin azalmasını istemediği için dergâhta bulunmasını uygun görmemiştir. Tavır adamıdır Ebu’l Vefa hazretleri anlayacağınız. Semte adını vermesi de boş değildir.

             Vefanın sadece para ile olacağını zanneden zavallılar da vardır. Karşısındakinin maaşını ödeyince hakkını da ödediğini zannedecek kadar zavallıdır bunlar. Beyefendi/hanımefendi sakın siz bunlardan olmayınız e mi. üç kuruş para verince onların üzerinden kazandığınız paraların hepsinin maliki olmaya kalkmayınız. Emanetçisi olduğunuz malların geldiği gibi gidebileceğini de asla aklınızdan çıkartmayınız. Gün olur devran döner de siz çalışan onlardan birisi patronunuz olur. İmtihan dünyası bu yalancı dünya.

             Unutmayınız ki kınadığınızdan imtihan olursunuz.

             Vefa kızgınlıkta da ileri gitmemektir aslında. Yanlış yapanın yanlışını unutabilmektir. İyiliklerini ise abartmaktır biraz. Yaptığını büyütmek yapamadığını küçültmek çabasıdır. 

             Hanımefendi o hak ettiğini düşündüğünüz hakareti etmemek değildir vefa. Onun hakaret hak edecek bir şey yapmayacağını zihnine mıh gibi çakmaktır. Aklına geldiği zaman bu habis fikir şeytandan bilmektir.

             Beyefendi etrafındaki şakşakçılar arasında sıkıldığında sana olmadık tenkitleri yapabilen kadim ahbabı gözlerinle aramandır vefa.

             Vefa karşındakini kendinde olandan vermekle mutlu etmek değildir. Sende olsa da olmasa da karşındakinin dileğini fark edebilmektir. Bu dileği yerine getirmek için fedakârlıkta bulunabilmektir.

             Vefa unutmamak değildir sadece aklından çıkartmamaktır. Zaman zaman onu düşünmek ve derdini dert edinmektir. Derdini çözeceği devlet kurumu gibi dilekçe bekleyen bürokrat olanlara vefalı dost denmez.

             Mafya ile kabadayı farkı gibidir vefa aslında. Birinde ruh hâkim ötekinde materyal.

Geçmişte yaşanılan her şeyi gelecekte de gülümseyerek hatırlama çabasıdır vefa.

             Vefa; sevgisini göstermek için bahane aramaktır. Bulduğu illk fırsatta da bunu için için yaşadığı gibi dışına da salıvermektir.

            Vefalı olmak iyidir hanımefendi. Vefalı dostlarınız sizi yalnız bırakmaz. Sizi dertlerinizle baş başa koymaz. Sizi kapısı çalınmadık dost fukarası etmez.

           Vefalı olmak lazım beyefendi. Çok vefalı olmak lazımdır. Hayatın son demlerinde huzur bulacağın ahbapların tadını çıkarmalısın. Tabutunu taşıyacak serin eller sen giderken omuzunda seni yük kabul etmeyeceklerden olsun. 

           40 yıl çalışır bir vefalı âdem edinirsin. Kaybetmesi kolay değildir ama sessize düşmesi kolay olur.

           İncinsen de incitmeyeceksin ya, incitirsen kopartmayacaksın.

          Vefa zulüm gibi gelse de kimisine, güzeldir mahbubuna.

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

83229

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER