YAYALAR İÇİN 5 ADIMDA GÜVENLİ TRAFİK

  • Gündem
  • 08 Mayıs 2022
  • 07:29
YAYALAR İÇİN 5 ADIMDA GÜVENLİ TRAFİK

“Yayalar İçin 5 Adımda Güvenli Trafik” mottosunun etkin olarak kullanılması ve tanıtılması amacıyla 81 ilde eş zamanlı düzenlenen tanıtım kampanyası Kırıkkale-Ankara Karayolu üzerinde, Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

VALİ TEKBIYIKOĞLU, “KARAYOLLARI FAALİYETLERİNİ ÖNEMSİYORUZ”

43 ilin geçiş güzergâhı Kırıkkale’de yapılan uygulamaya katılan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu bayram dönüşü yoğun trafiğin olduğu Kırıkkale-Ankara Karayolu uygulama noktasında, sürücülerin geçmiş bayramlarını kutlayarak kampanya içeriği hakkında bilgiler verdi. Sürücü ve yolculara hediyeler vererek kampanya içeriği hakkında bilgilendiren Vali Tekbıyıkoğlu uygulama sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu. Vali Tekbıyıkoğlu, “Karayolları açısından ilimiz çok önemli bir güzergâhta yer alıyor. Adeta Doğu Anadolu’yla Batı Anadolu’yu, Batı Karadeniz’le Batı Anadolu’yu bağlayan bir güzergâh ilimizden geçiyor. Karayollarının bizim ilimizdeki faaliyetlerini çok önemsiyoruz” dedi.

FARKINDALIK OLUŞTURULACAK BİLGİLER VERİLDİ

Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Karayolu Trafik Haftası hakkında bilgiler veren Vali Tekbıyıkoğlu, “Mayıs ayının ilk cumartesi günü ‘Karayolu Trafik Güvenliği Günü’, takip eden hafta ise ‘Karayolu Trafik Haftası’ olarak farkındalıklar oluşturuluyor ve faaliyetler icra ediliyor. Bugün bayram trafiğinin halen aktif olduğu Kırıkkale-Ankara Karayolu emniyet kontrol noktasındayız. Biraz önce sürücülerimizden bazılarını durdurduk ve hafta hakkında farkındalık oluşturacak bilgiler verdik. Trafik güvenliğinin ne kadar önemli olduğu hakkında kendilerini bilinçlendirdik. Eksikleri olan sürücülere de eksikliklerinin giderilmesi noktasında telkinlerde bulunduk.”

YAYALAR TRAFİKTE DİKKATLİ OLMALI

Vali Tekbıyıkoğlu, “Bu sene ki trafik haftamızın önceliği ‘Yayalar’. Yayaların trafik işaretlerine riayet etmeleri gerekmektedir. Sürücülerimize ve yolculara, yaya geçidini ve üst geçitleri kullanmaları ve aynı zamanda kendileriyle trafik arasına girecek; cep telefonu, kulaklık, her hangi bir enstrümanı trafiğe yaya olarak çıktıkları zaman kullanmamaları hususunda bilgiler verdik. Bütün vatandaşlarımızın trafik haftasını kutluyorum ve tebrik ediyorum” dedi. Vali Tekbıyıkoğlu’nun katılımıyla başlayan uygulamaya İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Jandarma Komutanı Albay Barış Cücen ile polis ve jandarma personeli katıldı.

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

89827

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER