AKDERE NEDEN GÖREVDEN ALINDI

Önceki gün MKE A.Ş Genel Müdürü Yasin AKDERE’nin görevinden el çektirilmesi gündeme bomba gibi düştü. Akdere’nin görevden alınmasında kamuoyundan son dönemde özellikle ihaleler ve işe alımlarda yaşanılan çifte standardın etkili olduğunu tahmin ediliyor.

  • Siyaset
  • 27 Ocak 2023
  • 15:38
AKDERE NEDEN GÖREVDEN ALINDI

NELER OLMUŞTU?

MKE’nin özelleşmesinin ardından yaşanan süreç hala tam anlamıyla kamuoyuna ifade edilememişken özellikle Kırıkkaleli firmaları zor durumda bırakan satın almalar ve ihalelerdeki usulsüz uygulamalar sosyal medya ve Kırıkkale yerel basınında son günlerde oldukça ses getirmişti. Özelleşmenin ardından işe alımlar noktasında da sürecin şeffaf olmaması kamuoyunu rahatsız eden unsurlar arasındaydı. 2500 kişilik istihdamın hangi illerden, hangi kriterler doğrultusunda alındığı ise henüz belirsizliğini korurken bütün bunlar Akdere’nin makamını kaybetmesine neden oldu.

KURUMSAL AÇIKLAMA YOK

Dün birçok yerel haber sitesinde Akdere’nin görevden alındığına dair haberler yapılırken, ulusal medyada Akdere’nin durumu hakkında hiçbir haber yapılmadı. MKE A.Ş. kurumsal medya araçlarında da görevden almayla ilgili açıklama bulunmazken, gazete olarak yaptığımız araştırmalarda Akdere’nin görevden alındığı doğrulatıldı. “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan affını istedi, Cumhurbaşkanımız affını kabul etti” şeklinde açıklamanın çok yakında yapılacağı ifade edilirken, şimdiden genel müdürlük için birçok isim ortaya atılmaya başlandı. Yeni Genel Müdür göreve getirilene kadar Genel Müdür Yardımcısı Ali Keskinkılıç Genel Müdürlük makamına vekâlet edecek.

BAKAN AKAR SON NOKTAYI KOYDU!

Bakanlık yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, görevden azline sebep olan asıl neden, uyarıları ciddiye almaması ve birkaç gün önce Milli Savunma Bakanı Akar ile makamda yaşanan sert tartışma. İddialara göre defalarca uyarılmasına rağmen özellikle ihaleler konusunda gelen şikayetleri görmezden gelerek belli bir zümre ile olan etik dışı ilişkisini sürdürmüş olması. Bakan Akar’ın makamında kendisini sert bir tonla son kez uyarırken, Akdere'nin haddi aşan tutumuna Külliye müdahale ederek, Akar'ın azil talebini kabul etmek suretiyle son noktayı koydu. Gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

 

HABER : Özlem ÖZCAN 

 

İlginizi Çekebilir

KOKUNUN KAYNAĞI BULUNDU

İlginizi Çekebilir

KIRIKKALE'DE MİTİNG GİBİ TOPLU AÇILIŞ

İlginizi Çekebilir

3 Milyar 773 Milyon TL'lık Yatırım Devam Ediyor

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

29161

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER