ÇİFTÇİLER AFET DESTEĞİ İSTİYOR

  • Gündem
  • 14 Haziran 2022
  • 13:05
ÇİFTÇİLER AFET DESTEĞİ İSTİYOR

Kırıkkale’de etkili olan sağanak ve dolu yağışı tarım arazilerine büyük zarar verdi. Tarlalar ciddi oranda zarar görürken, üreticiler yetkililerden afet desteği istedi.

Kırıkkale’de Keskin, Bahşılı, Karakeçili, Çelebi, Sulakyurt ve Delice ilçelerinde yaşanan şiddetli sağanak ve dolu nedeniyle tarım arazileri büyük zarar gördü. Yağışlardan binlerce dönüm ekili alan etkilenirken, üretici milyonlarca lira zarara uğradı. Üretici bölgenin afet bölgesi ilan edilmesini ve zarar gören üreticilerin desteklenmesini istedi.

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, afetten yüzde yüz etkilenen Cankurtaran ve Karaahmetli Köyü’nde incelemelerde bulundu. Burada üreticilerin sorunlarını dinleyen Milletvekili Can, “Hasar tespiti ve zararların karşılanması için sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde hükümetimiz kuraklık döneminde olduğu gibi çiftçilerimizin mağduriyetini giderecektir”

TEK TESELLİMİZ CAN KAYBI YOK

Devletin büyük olduğuna dikkati çeken Can, "Çiftçilerimizin yaralarını sarma noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bunlar telefi edilebilir şeyler. Biliyorsunuz geçen yıl da bu arazilerde kuraklık vardı ve çeşitli desteklerde bulunuldu. Şu anda afetle ilgili hasar tespit tutanağı tutulacak. Çiftçilerin zararlarının karşılanması noktasında, tohum ve mazot desteği, kredi borçlarının ertelenmesi desteği sağlanabilir. Büyük geçmiş olsun. Hasar çok. Tek tesellimiz can kaybı yok. Allah beterinden korusun”

AK Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan ise, “Şehrimizin dört bir yanında şiddetli yağış, dolu ve fırtına sonrası tarım arazilerinde meydana gelen deformasyonun ardından çiftçilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Karaahmetli'de çiftçilerimizle bir araya gelerek son durum hakkında bilgiler alıp, çiftçilerimizin taleplerini dinledik. Yaraların sarılması ve kayıpların karşılanması için sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

43176

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER