SUNGUR BAŞVURUSUNU YAPTI

Yahşihan Belediyesi önceki dönem Başkanı Ahmet Sungur, AK Parti’den aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi.

  • Siyaset
  • 23 Kasım 2023
  • 11:05
SUNGUR BAŞVURUSUNU YAPTI

Sungur, “Yahşihan 5 yıl değil, en az 10 yıl kaybetti”

Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde iki dönem Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Sungur, AK Parti Yahşihan Belediye Başkanı aday adayı başvurusunu yaptı.

Yahşihan ilçesinde iki dönem Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Sungur, AK Parti Yahşihan Belediye Başkanı aday adayı başvurusunu yaptı. AK Parti il binasında gerçekleştirilen aday adaylığı başvurusuna çok sayıda partili ve Ahmet Sungur’u destekleyen Yahşihanlılar katıldı. Aday Adaylığı başvurusunda konuşan AK Parti İl Başkanı Engin Pehlivanlı, Yahşihan’da iki dönem Belediye Başkanlığı yapan Ahmet Sungur’a başarılar diledi. Pehlivanlı ayrıca, Yahşihan Belediyesinde oluşan borç nedeniyle aday adayı olma kararı almanın her babayiğidin harcı olmadığını söyledi. 

 

Aday adaylığı başvurusunda konuşan Yahşihan Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Sungur, “Yahşihan Belediyesi'ni 19 milyon lira borç, 18 milyon lira alacak ve 3 milyon lira kasada parayla teslim etmişiz ki bu bizim tespit ettiğimiz bir rakam değil. Şu anki mevcut belediyenin tespiti olan bir rakam. Bu rakamları afişlerle açıkladılar Yahşihan’a. Afişlerin bizde de resimleri falan hala mevcuttur. Ama 18 milyon lira alacak,3 milyon lirada da kasadaki parayı bir kenara bıraktığımız takdirde 19 milyon lira da yine Türkiye'nin en az borcu olan yüzde 20 ihtimal ediyor, Türkiye'de 1393 tane il, ilçe ve belde belediyesi var. Başarılı bir belediyecilik yaptığımızı düşünüyorum. Ama buna rağmen hatalarımız illaki vardır.Geçmişten ders aldık, bugün ya Allah diyerek, ya Bismillah diyerek yeniden yola çıktık” diye konuştu.

 

Sungur, “Dolayısıyla adaylık bize tebliğ edilirse bugün yanımızda bulunmalarına rağmen, çağırmadığımız dostlarım ile inşallah aday tanıtımını yaparız. Kalabalık şekilde miting havasında yaparız. Yahşihan’ımız da şu anda 22 bin 400 seçmen var. 10 tane mahallemiz var. Dolayısıyla Yahşihan’da şu anda Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinde seçmen var. Yani işimiz çok da kolay değil. Ama partimizin ismi büyük, AK Parti bayrağını yine Yahşihan’da ki burçlara biz dikeceğiz. 31 Mart gecesi 2019 yılında teslim ettiğimiz belediyeyi 2024 yılı 31 Mart gecesi inşallah yeniden teslim alacağız Beş yıldır insanların arasındayız. Her mahallede ayrı ayrı kendimizin komisyonlar kurduk. Her mahallede, her binada kaç seçmen var tespit ettik. Görüşmelerimizi şu anda devam ettiriyoruz. Seçmenin yüzde 80’ine ulaşmış durumdayız. Yüzde 20’lik kesim kaldı. Onları da tabii halk olarak adaylığın netleşmesiyle ilgili bir beklenti içerisindeler” ifadelerini kullandı. 

 

Yüzüp kuyruğuna geldiklerini söyleyen Sungur, “İnşallah o arkadaşlarımızla encümen listemizle, İl Genel Meclisi listemizle, parti teşkilatımızla, il başkanımızın koordinesiyle, merkez belediye başkanımızın, milletvekilimizin bizlere olan desteğiyle yeniden Yahşihan’ımızı hak ettiği yeri, daha da ilerilere doğru götüreceğiz. Yahşihan 5 yıl kaybetmedi arkadaşlar, Yahşihan en az 10 yıl geriye gitti. 1 kat trilyon 440 milyar liranın nasıl ödeneceğini görüşeceğiz ama bizim hazır sadece onayı vereceğiz ve ilçemizin şu anda en büyük problemlerinden bir tanesi olan yenilenmiş altyapısına rağmen su sıkıntısını.Yollardaki toz çamur sıkıntısını ve hatta şehrimizde olan yolsuzluk sıkıntısını orada kaldıracağız inşallah. Aday adaylığımızın en bize hem bize hem de diğer aday adayı arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

18548

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER