3 Milyar 773 Milyon TL'lık Yatırım Devam Ediyor

Kırıkkale Valiliği İl Koordinasyon Kurulu 2023 yılı 4’üncü Dönem Toplantısı Vali Mehmet Makas başkanlığında konferans salonu’nda gerçekleştirild

  • Gündem
  • 25 Ekim 2023
  • 11:51
3 Milyar 773 Milyon TL'lık Yatırım Devam Ediyor

VATANDAŞ MEMNUNİYETİ ÖNCELİĞİMİZ OLMALIDIR

2023 yılı 4’üncü Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Mehmet Makas’ın açılış konuşmasıyla başladı. Vali Makas, kurumların çalışmalarının takip edilmesi, işbirliği ve koordinasyonun güçlendirilmesi bakımından toplantının önemli olduğunu vurgulayarak, “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın şiarı ile yol almalıyız. Vatandaş varlık sebebimiz. Vatandaş memnuniyeti önceliğimiz olmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde vatandaş odaklı kamu yönetimi genelgeleri sıralı bir şekilde yayınlandı. Vatandaşımızı memnun edemediğimiz hiçbir hizmetin hükmü yoktur. Bu bağlamda inşallah hep beraber koordineli bir şekilde ilimize en iyi hizmeti vereceğiz. Rabbim alacağımız kararları hayırlı uğurlu etsin.” dedi.

 

Vali Makas, kamu kuruluşlarında il genelinde toplam 228 projenin bulunduğunu ifade ederek, “Kamu Yatırımcı Bölge ve İl Kuruluşlarınca; İlimiz genelinde yürütülen toplam proje sayısı 228 adettir. Bu projelerin proje bedelleri toplamı 13 milyar 773 milyon 469 bin TL olup, önceki yıllarda projeler için yapılan toplam harcama miktarı 1 milyar 726 milyon 338 bin TL’dir. Projelerin 2023 program yılı gelen ödenekleri toplamı 2 milyar 23 milyon 685  bin TL olup, III. dönem sonu itibariyle harcama tutarı 976 milyon 558 bin TL’dir. 2023 yılı gelen ödeneğe göre harcama oranı %48.26, fiziki gerçekleşme oranı ise % 49.63 seviyesindedir” dedi.

 

KOORDİNASYON GEREKTİREN YATIRIMLAR HAKKINDA GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDULAR

228 projeden 116 adetinin devam ettiğini, 17 adetinin ihale aşamasında olduğunu, 52 adetinin bittiğini, 39 adet projeye başlanmadığını ve tasfiye edilen 4 projenin bulunduğunu söyleyen  Vali Makas, “Yatırım Programındaki projelerin öngörülen termin planına göre tamamlanması, ilgili tüm kurum ve kuruluşların gerekli koordinasyon ve iş birliği içerisinde çalışılmasını gerektirmektedir. Bu hususta Valiliğimizce de izleme ve değerlendirmeler ile koordinasyon gerektiren konularda hızlı bir bilgi akışının sağlanması önemlidir. Yatırımların gerçekleştirilmesinde sıralı amirler tarafından azami çabanın gösterilerek projelerin üst seviyede gerçekleştirileceğine inanıyor, sağlıklı ve başarılı bir yatırım dönemi diliyorum.” dedi.

 

Vali Mehmet Makas’ın, konuşmasının ardından İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katılan, Karayolları 4.Bölge Müdürlüğü, DSİ 5. Bölge Müdürlüğü, İller Bankası Ankara Bölge Müdürlüğü, TCDD 2. Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Doğa Koruma 9. Bölge Müdürlüğü, TEİAŞ 8. Bölge Müdürlüğü, MTA Orta Anadolu 3. Bölge Müdürlüğü, Kırıkkale Belediye Başkanlığı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü, Kırıkkale İl Özel İdaresi, Kırıkkale İl Müftülüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İlçe ve Belde Belediye Başkanları; koordinasyon gerektiren yatırımlar hakkında görüş alışverişinde bulundular.

İlginizi Çekebilir

SAYGILI KONSERİ İPTAL ET

İlginizi Çekebilir

AKDERE NEDEN GÖREVDEN ALINDI

İlginizi Çekebilir

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

35930

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER