Kral ve Soytarıları!

  • Gündem
  • 08 Şubat 2022
  • 13:17
Kral ve Soytarıları!

Siyasetin değişmeyen aktörleridir kraldan çok kralcılar.

Hani şu okey masasındaki 5. Gibi oyuna hiçbir katkısı olmadığı halde sadece masadaki ikramdan nasiplenirken, oyunculardan daha fazla heyecan yaşayarak, mübağalalı ses tonu ve hal diliyle kendi masalarındaki eğlenceyi yan masalara hissettirip mutlu olan tipler gibidir bu kraldan çok kralcılar.

Kendi bünyesindeki çapsızlık ve yetersizliği başkalarının gücüyle örtmeye çalışma, güç sahibine orantısız sadakat ve hayatın akışına aykırı bir hayranlık, sevgi ve övgüyle bağlanma halidir. Bazen bir bürokratın bedeninde zuhur eder bu ruh hali, bazen vasıfsız bir aktörde. Ama mutlak suretle vardır her siyasinin ya da makam, mevki sahibinin çevresinde.

Kralın gölgesinde ahkam kesmek, gücün nimetlerinden nasiplenmek için kimi zaman Kralın bilgisi dahilinde, çoğu zaman bilgisi olmadan, kralın ağzıyla yargı dağıtmaktır işleri güçleri. Bunları ciddiye alan kitle de yok değil hani. Çünkü bu tipler her şartta fotoğraf karesinde kralla aynı kadraja girmeyi çok iyi becerirler. Çapsız ve yetersiz dediğime bakmayın siz, nüfus ticareti dediğimiz birilerine yakınlık üzerinden kendilerine maddi ve manevi rant devşirmekte üstlerine yoktur bu tiplerin. Hepinizin aklına yazının sadece bu kısmında dahi birkaç isim mutlaka gelmiştir.

Peki Kral neden cevaz verir bu tiplere?

Film tam da burada kopuyor işte. Şeyh uçmaz, müritleri uçurur bildiğiniz üzere. Hasbel kader merkezi otoritenin lütfuyla Kral olmuş kapasitesiz birini “halka arz etmenin” en kolay kanalıdır bu, kraldan çok kralcılar pazarı. Kral kendisi bile inanır, bu yancılardan gelen iltifatlar ve yüklenen hasletlerin kendisinde olmadığını bildiği halde. Ve kendisine izafe edilen gücün şehvetine kapılarak “oldum” sanır en ham halinde bile.

Peki bunu zararı kimedir bilir misiniz?

Krala …

Taç baştan gitti mi bu etrafınızda takla atan nefsinizi sabahtan akşama okşayan soytarılar, sizin gücünüzü sömüren asalaklar kendilerine yeni bir Kral mutlaka bulur. 

Kişilikleri olmadığı için;  ilkeleri de, her hangi bir ideolojileri ve duruşları da yoktur bu arkadaşların. Bugün sizin için sizden çok kılıç sallarlar, yarın düşmanınız saydığınız adamların yanında teşbihte hata olmasın “size havlarlar”. Siz daha ne olduğunu anlamadan siyaset mezarlığında siyasi mevta olurken, bu tipler ölümsüzdürler. Varlıklarını her şartta ve koşulda sürdürürler.

Ve siz Kral ve kral adayları; dönüp bakın etrafınıza bunlardan kaç tane var.

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

12681

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER