Mobil Trafik Eğitim Tırı Cumhuriyet Meydanında

Cumhuriyet'in 100 yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Kırıkkale'ye gelen "Mobil Trafik Eğitim Tırı" ve "Emniyet Kemeri Simülasyon Aracı"nda öğrenci ve vatandaşlara bilgi verildi.

  • Gündem
  • 25 Ekim 2023
  • 11:47
Mobil Trafik Eğitim Tırı Cumhuriyet Meydanında

Vali Mehmet Makas ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ, Cumhuriyet Meydanı'nda konuşlanan tır ve simülasyon aracı hakkında yetkililerden bilgi aldı. Öğrenciler, mobil sınıftaki teorik trafik eğitiminin ardından hazırlanan parkurda akülü ve pedallı araçları kullandı. Simülasyon aracında emniyet kemeri kullanımının öneminin anlatıldığı etkinliğe katılan öğrenci ve vatandaşlara, kurulan stantlarda polis teşkilatı hakkında bilgi verildi, ekipmanları tanıtıldı. Etkinlikte, anaokulu öğrencilerinin sunduğu gösterilerinin ardından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi, Vali Makas ve Başbuğ, engelli öğrencilerle sohbet ederek, polis kepi hediye etti.

 

Vali Makas, etkinliğin ardından gazetecilere, bugün güzel bir faaliyete imza attıklarını belirterek, çocuklara ve vatandaşlara emniyet teşkilatının birimlerinin tanıtıldığını söyledi. Kırıkkale'de Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında kurumlara farklı görevler verdiklerini aktaran Makas, "Her kurum kendi alanıyla ilgili 100 yılda Cumhuriyet'in kazanımları nedir, gelecek Türkiye Yüzyılı'nda da neler yapacağız bağlamında ödevler verdik. Bu bağlamda arkadaşlarımız çalışmalar yapıyor. Kutlamalar hafta boyunca bu şekilde sürecek." dedi.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Başkanlığında görevli trafik polisi Semih Demirel de İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıkları ile TRT Genel Müdürlüğünün ortak projesiyle mobil trafik tırı ile Türkiye'yi dolaştıklarını ifade etti. Çocuklara trafik bilincini aşılamaya çalıştıklarını vurgulayan Demirel, öğrencilere öncelikle tırdaki akıllı sınıfta teorik eğitim, ardından dışarıdaki parkurda uygulamalı eğitim verdiklerini kaydetti. 4. sınıf öğrencisi Derviş Efe Akbulut ise polislerinin burada kendilerine trafik kurallarını öğrettiklerini dile getirdi.

İlginizi Çekebilir

100 ÖĞRENCİYE BURS

İlginizi Çekebilir

ASAYİŞ GÖZ AÇTIRMIYOR

İlginizi Çekebilir

GÜRÜN BASIN TARİHİ YAYINLANDI

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

14141

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER