YAHŞİHAN'DA DOMATES VURGUNU

Devletin hazine arazisinde ruhsatsız ihracat yapmak üzere domates yetiştirip, kurutup, köylüden ürettiği domatesleri vadeli satın alan Asya Sara A.Ş. vurgun yapıp kayıplara karıştı.

  • Özel Haber
  • 16 Ocak 2023
  • 11:05
YAHŞİHAN'DA DOMATES VURGUNU

EMEK HIRSIZLIĞI YAPTILAR

Yahşihan Belediyesiyle ile Tarım İl Müdürlüğü Çalışanı İ.D vasıtasıyla işbirliği yaparak, hazine arazisinde domates yetiştiren ve kurutarak ihracat yapan Asya Sara, işçi parasından tutun domates üreticisi köylülerden aldıkları ürünlerin bedellerini dahi ödemeden kayıplara karıştı. Yahşihan Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında tanıtımı yapılan ve domates kurusu ihraç ederek Kırıkkale’de kadın istihdamına, tarımsal üretime teşvik ve yöresel marka tanıtımına katkı sağlayacağı ifade edilmişti. Projenin yüklenicisi şirket, içerisinde muhtarların dn bulunduğu domates üreticilerinin yanı sıra tarlada ve kurutma organizasyonunda çalıştırdıkları emekçi kadınların paralarını ödemeyerek şehri terk etti.

EKMEK ELDEN SU GÖLDEN

Hazine arazisini kullanarak, üretim için ilgili kurumlardan izin alma gereksinimi dahi duymayan Asya Sara A.Ş, devletin arazisinde para vermeden domates yetiştirip, köylü emekçi kadınların ücretlerini ödemeyip, üstüne birde domates üreticisi olan köylülerin ürünlerini vadeli alıp ücretlerini ödemeyerek şehri terk etti. Ekmek elden su gölden misali devletin hazinesini kullanarak, işçinin alın terini, köylünün emeğini alıp şehri terk eden Asya Sara A.Ş. yüzbinlerce lira vurgun yaparak kayıplara karıştı. Şirket yetkililerine ulaşmaya çalışan emekçi kadınlar, muhatap bulamazken dertlerine derman bulmaya çalışıyor.

HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAKLAR

Domates tarlalarında çalışan emekçi kadınlar seslerini duyurmak için haber sitemize ulaşırken, haklarını aramak için hukuki yollara başvuracaklarını ifade ettiler. Araştırmalarımız sonrası onlarca çiftçinin ürünlerini satın alıp parasını da ödemeyen şirketin birçok köylüyü mağdur ettiği ortaya çıktı. Aralarında muhtarlarında bulunduğu köylüler, şirketi icraya vereceklerini ifade ederken, “minareyi çalan kılıfını uydurur bunlar şirket üzerindeki malvarlıklarını da kaçırmışlardır. Bu basit borç ödememe durumu değil aleni dolandırıcılıktır. Savcılığa da gerekli suç duyurularında bulunacağız.” İfadelerini kullandılar.

TÜRKYILMAZ SESSİZ

Sosyal sorumluluk projesi olarak tanıtımı ulusal kanallarda dahi yapılan projenin mağdurları Belediye Başkanı Türkyılmaz’a ulaşamadıklarını dile getirirken “Devletimizden destek istiyoruz. Hakkımızın korunmasını ve alınmasını talep ediyoruz.” dediler. Projeyi yerinde inceleyerek destek veren Milletvekili Halil Öztürk’ün de yaşananlara ne diyeceği merak konusu.

İlginizi Çekebilir

YAHŞİHAN İMARA DOKUNULMAZLIK MI?

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

56632

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER