CHP’ye Hapsolmuş İYİ’ler

  • Gündem
  • 29 Eylül 2022
  • 09:34
CHP’ye Hapsolmuş İYİ’ler

Son dönemde muhalefeti değil de iktidar bileşenlerini genel politikalar, mensuplarını yerel sorunlar üzerinden eleştiriyor hatta zerre zerre araştırıp sorguluyorum diye ciddi oranda sitem içeren geri dönüş alıyorum.

Oysa bunun nedeni çok bariz ortada ve eleştiriler bana göre haksız. Kırıkkale’de yerel yönetimlerin tamamı Cumhur ittifakında. Hakeza Milletvekili oranı da aynı şekilde. Hal böyle olunca gazeteci kimliğimle iktidar bileşenlerinin üzerine gidiyor olmam yadırganmamalı kanımca. Etkin ve yetkili olmadığı kurum ve kuruluşlarda yaşanan kanun ve etik dışı konulardan dolayı muhalefeti nasıl eleştirebiliriz?

Ama konu muhalefetin ne kadar etkili muhalefet ettiği, Kırıkkale’nin sorun ve ihtiyaçlarına ne kadar vakıf olduğuna gelirse işte orada onlara da edecek elbette ki kelamımız mevcut. Ulusal bazda her ne ne kadar bir blok hareketi gibi dursa da Kırıkkale özelinde bir blok olmadığı hatta bileşenlerin aynı ortamda çay dahi içmediğini hepimiz biliyoruz. Taraflarla konuyu konuşmaya çalışsam da kimse açık ve net bir şey söylemiyor. Net olan tek şey CHP ve İYİ bırakın birlikte hareket etmek, bir araya bile gelmiyor hatta konuşmuyor.

Bileşenin küçük ortağı İYİ Parti’nin savunduğu değerler ve her fırsatta dile getirdiği Ülkücülük vurgusu ki her ne kadar merkeze oynasa da MHP çatısından kopan isimlerin kurduğu bir siyasi hareket; Kırıkkale’de demografik yapı sebebiyle çok daha hareketli, çok daha etkili muhalefet edebilecek potansiyeldeyken, en pasif teşkilat görüntüsü veriyor. Teşkilat içerisindeki gerilimi bir türlü düşürmeyi başaramadı. Sosyal medyaya kadar yansıyan teşkilat içi kavgalardan kafalar kalkmadığı için, iktidar bileşenlerine değil muhalefet etmek, yaşananların farkında değil gibi davranıyorlar. Farkında olmadan tek kişilik CHP’nin yani Ahmet Önal’ın sahada elini kuvvetlendirip, alan açıyorlar.

Genel konjonktür zaten iktidarın kan kaybettiğini ortaya koyuyor. Yaşanan ekonomik sıkıntılar, yorulan politikalar, ayyuka çıkan yolsuzluk iddiaları sandığa nasıl yansıyacak şu an kestirmek çok zor. Zira İktidarın eksiği, hatası çok ama milliyetçi muhafazakarlar açısından bir alternatifi yok. Genel rüzgar ve bahsettiğim alternatif eksikliği sebebi ile İYİ, çıtasını bana göre olduğundan çok yüksek görüyor ve hatta Kırıkkale’de 1 milletvekiline kesin gözüyle bakıyor, üstelik bu teşkilat ile. Bana sorarsanız durum hiç öyle değil. Türkiye genelinde esen rüzgarın bile olduğundan daha hacimli aktarıldığını düşünürsek Kırıkkale değil bu rüzgardan nasiplenerek ivmesini artırmak, yerinde yel bile estiremiyor. İYİ Parti mensubu kiminle hasbihal etsem, elinde bir mavi boncuk ve vaat edilen makamı da kazanacağından çok emin. Ama kimsenin derdi Kırıkkale ya da iktidar mücadelesi değil. Onların anladığı iktidar mücadelesi sadece teşkilat içerindeki makam kavgaları.

Eğer ben gazeteci sıfatımla, gönül bağıma ve ısrarla bozmadığım çizgime rağmen canım yana yana, tek başıma Kırıkkale için sizden daha fazla kendi yol arkadaşlarıma muhalefet ediyorsam, bence seçim öncesi aynaya bakma zamanınız gelmiş demektir.

Tek Kişilik CHP söyleminin sebebine gelince aslında bariz bir strateji. Demografik yapı ve coğrafi konumu itibariyle Milliyetçi Muhafazakar kesimin ağırlıkta olduğu bir şehir Kırıkkale. CHP’nin genel politikası, savunduğu konular ve en hassas memleket meselelerinde durduğu yer ve izlediği politika  Milliyetçi Muhafazakar kesim açısından oldukça sıkıntılı. Böylesi bir coğrafyada CHP Vekili olmak da hiç kolay olmasa gerek. Siz ne kadar bu coğrafyanın evladı olsanız da, ait olduğunuz siyasi yapının coğrafyanızın genel bakış açısına tezatlığı, Milli Güvenlik politikalarına olan muhalif duruş ve demokrasi adına zorlanan sınırlar, iktidara gelebilmek için ihtiyaç duyulan terör uzantısı bir parti ve aşırı marjinal gruplar en basit meselede bile önünüze gelir ve getiriliyor da nitekim. Bu ne kadar adil tartışılır ama Ahmet Önal’ın gerçeği bu maalesef. Ve teşkilatsız hareket etmesi de, samimiyeti, aktif mücadelesi, herkese dokunabiliyor olması da bu gerçeklerle yüzleşmesinin önünü kesemiyor maalesef.

2023 seçimleri bence çok ilginç gelişmelere ve olaylara tanık olacak. Hava henüz puslu ve şu koşullarda tek bir partinin 1 milletvekili kesin. Diğerlerine gelince, henüz hepsi muamma. Ha bir de zaten birlikte hareket etmesi mümkün olmayan altılı masa da dağıldı, dağılacak haberiniz olsun.

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

49948

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER