İŞSİZ KALANLARIN VEBALİ DİYANET VAKFI'NIN

Nur Camii Külliyesi altında bulunan Alışveriş Merkezinin kirasını Diyanet Vakfı pandemi sürecinde bile artırım yaptı. Kiracılar kirayı ödeyemezken, Vakfın ketum tutumu nedeniyle 300’e yakın işçi, işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya!

  • Gündem
  • 16 Ocak 2023
  • 15:26
İŞSİZ KALANLARIN VEBALİ DİYANET VAKFI'NIN

Kira 425 Bin Lira Oldu!

AYBİMAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Ayan, kamuoyunda iddia edilen Nur Camii Külliyesi altında bulunan alışveriş merkezinin kirasını ödeyemedikleri söylentileri üzerine açıklama yapıldı. AYBİMAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Ayan, “200 bin TL olan kira 425 bin TL’ye yükseltildi. Bu artış reva mı? Eğer ki biz oradan çıkarsan 250-300’e yakın kişi işsiz kalacak. Bunun vebalini kim verecek” dedi. Mülkiyeti Diyanet Vakfında bulunan alışveriş merkezinin kirasının 200 bin liradan 425 bin liraya çıkması, birçok kiracıyı zor durumda bıraktı. AYBİMAŞ AVM’nin Nur Camii Külliyesi altında bulunan şubelerinde kiraya ödeyemediği iddialarına açıklık getiren Ayan, Türkiye Diyanet Vakfı’nın kira artırımında tutarsız şekilde davrandığını ifade etti.  Ayan, pandemi sürecinde stopaj dahil aylık kiralama bedelinin 200 bin TL olduğunu, bu yıl ise aylık stopaj dahil 425 bin TL’ye çıkarıldığını söyledi. Ayan, “AYBİMAŞ AVM’de kiraladığımız mağazalar dahil olmak üzere yaklaşık 250 insan çalışmaktadır.”

MAKUL FİYATLA MASAYA OTURMAK İSTİYORUZ

Makul fiyatla masaya oturmak istediklerini ifade eden Ayan “Aynı zamanda kiracılarımızdan aylık 200 bin TL’ye yakın kira gelirimiz var. Onlara artış yapmak istiyoruz fakat bu kira artışını karşılayamayacakları için artış yapamıyoruz. Bunu üst yönetime bildirmemize rağmen bize yüksek oranda zam yaptılar. Biz Ocak ayının ilk kirasını ödedik. Fakat bundan sonra daha makul bir fiyat için masaya oturmak istiyoruz. Geçtiğimiz hafta görüşmemizde bu fiyatta indirim yapmayacaklarını kabul etmediğimiz takdirde buradan içerideki firmalarla birlikte çıkmamızı söylediler. Fakat biz diyoruz ki, mevcut yatırım ile birlikte 250’ye yakın kişinin işsiz kalacağını ısrarla belirtiyoruz. Biz çıkalım içerideki mağazalar devam etsin. Fakat muhataplarımız bunu bile reddediyor. Takdiri kamuoyuna bırakıyoruz” dedi.

BU KİRAYI KİMSE VEREMEZ

Mevcut ekonomik şartlar göz önünde bulundurulduğu zaman 425 bin lirayı hiçbir firmanın ödeyemeyeceği bir gerçek. AYBİMAŞ A.Ş’nin, Diyanet Vakfına biz çıkalım, kiracılar kalsın şeklinde bir teklifte bulunmasına karşın Vakıf yönetimi bu teklifi reddetti ve tüm firmaların, alışveriş merkezini boşaltmalarını istedi. Tüm firmaların mağazaları boşaltması halinde 300 kişiye yakın işçi isiz kalacakken, vakfın burayı aynı kirada başka bir firmaya verme imkânı da bulunmuyor. Bu zor zamanlarda Diyanet Vakfı olarak, dini bir kurumu temsil eden vakfın ketum tutumu ve işçileri işsizlik tehlikesiyle karşı karşıya bırakması tepkilere neden oluyor.

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

28209

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER