Öztürk: “Parlamenter sistem Türkiye’ye zaman kaybettirdi”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, TBMM’de görüşülmekte olan 2023 yılı Bütçesi üzerine söz alarak, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

  • Siyaset
  • 05 Ocak 2023
  • 17:04
Öztürk: “Parlamenter sistem Türkiye’ye zaman kaybettirdi”

48 HÜKÜMET KURULMUŞTUR 
MHP Milletvekili Av. Halil Öztürk TBMM’deki konuşmasında Türkiye’nin siyasi tarihine değinerek; “Türkiye’nin siyasi tarihinde kısa ömürlü hükûmetler, koalisyon partileri arasındaki kamplaşmalar, hükûmet kurulmasında yaşanan pazarlık ve anlaşmazlıklar milletimizi adeta bezdirmiştir. Bakıldığında 1950’den günümüze Türkiye’de 17’si koalisyon ve 3’ü darbe hükûmeti olmak üzere, kısa süreli 48 hükümet kurulmuştur. Söz konusu bu nahoş durum; diğer demokratik ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye’deki eski sistemin neden değiştirilmesi gerektiğini gözler önüne sermektedir. Bakıldığında aynı dönemde parlamenter sistem ile yönetilen İngiltere’de 15 hükümet, Almanya’da ise 24 hükümetin kurulduğu görülecektir. Türkiye’de sistemde yaşanan söz konusu kırılganlık, durağanlık ve zaman kaybı parlamenter sistemi zamanla işleyemez hale de getirmiştir. Bunu sebep göstererek yaşanan askeri darbeler neticesinde var olan kıt kaynaklarımız boşa heba edilmiş,  milletimizin hak ettiği demokrasi ve kalkınma hedeflerinden uzaklaştırmıştır.” dedi.  

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ GÜÇ GETİRDİ
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Türkiye’ye sağladığı avantajlara da Genel kurul konuşmasında değinen milletvekili Öztürk; “Aziz Türk Milleti; tarihi tecrübesi ve Parlamenter Sistem’den yılgınlığı ile 2018’de tercihini güçlü bir şekilde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nden yana kullanmıştır. Böylelikle Türkiye; amacı, güçlü devlet, etkin yönetim ve demokratik istikrar olan, millî iradenin doğrudan tecelli ettiği bir yönetim yapısı olan ‘Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçmiştir. Yeni Hükümet Sistemi; bir taraftan “Güçlü yönetim, etkin Meclis” için gereken şartları tesis ederken, diğer taraftan ülkemizin maruz kaldığı iç ve dış tehditlere daha güçlü bir karşılık verilebilmesinin imkânını da getirmiştir. Kurulduğu tarihten bu yana baktığımızda Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile devlet ile millet bütünleşmiş, millî şuur ve egemenlik siyasetin tek belirleyicisi olmuş; yurtiçinde ve yurtdışında PKK, FETÖ, IŞİD ve diğer terörist yapılarla daha etkili ve güçlü bir mücadele sürecine girilmiştir. Türkiye Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile milletimizin beklentileri ve planlanan projeleri süratle gerçekleştirilme aşamasına gelmiştir.” diyerek, yaşanan örnekleri dile getirdi. Öztürk; “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle idarede hızlı karar alma ve uygulama döneminin ne kadar gerekli olduğunu, Türkiye yaşadığı tecrübelerle görmüştür. Bu bağlamda; Türkiye hem büyük bir salgınla mücadele etmiş, hem de terörle ve de Suriye, Libya, Irak, Kıbrıs, Kafkaslar, Doğu Akdeniz, Ege ve Karadeniz’de yaşanan gelişmeler karşısında egemenlik haklarımızı koruma kararlılığı göstermiş ve göstermektedir. Bu nedenle kim ne derse desin; millî stratejik gücümüz olan ‘Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nden geri dönüş olmayacaktır.” dedi. 


MUASIR MEDENİYETLER HEDEFİNE ULAŞILACAKTIR
Milletvekili Av. Halil Öztürk TBMM Genel Kurulu’nda Cumhur İttifakı’nın vizyonuna da değinerek; konuşmasına şöyle devam etti; “Cumhur İttifakı; değişen hükümet ve seçim sistemi sonucunda kurulmuş olan bir birlikten çok daha ötedir. Temelinde adanmışlık, inanmışlık ve kararlılık vardır. Bu minvalde Türk Milleti’ni Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler hedefinin ilerisine taşımak öncelikli hedeflerimizden bir tanesidir. Türklüğün ‘engin güneşini’ dünya denen imtihan yerinde, ‘Hakkın ve adaletin’ sesiyle ve de Aziz Milletimizin güçlü desteği ile yaymak istiyoruz.” dedi.

İlginizi Çekebilir

Öztürk: “Parlamenter sistem Türkiye’ye zaman kaybettirdi”

İlginizi Çekebilir

Öztürk: “Her zaman halkımızın yanındayız”

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

20686

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER