ŞEHİT CENAZESİ BİLE BİRARAYA GETİREMİYORSA

  • Gündem
  • 18 Ocak 2022
  • 15:32
ŞEHİT CENAZESİ BİLE BİRARAYA GETİREMİYORSA

Gün geçmiyor bir şehit haberi ile yüreğimizden vuruluyoruz. 

Memleketin her karışını kanla, canla kazanmış bir millet olarak  acılarımızın elbet tarifi yok. Kırıkkale’de bu acıdan, acı olduğu kadar savaşçı bir milletin göğsünü kabartan Şehitlik makamından nasibini fazlasıyla almış bir şehir. 

Öyle ki haber merkezimizi kurduğumuz geçen yaklaşık iki  aylık süreçte 2 şehit cenazesinin haberini yapmak durumunda kaldık. Acı ve gururla bilenip keskinleşen vatan sevgimizi anlatmaya lüzum görmüyorum. Dün acı haberini alıp, bugün ebedi aleme yolcu ettiğimiz Şehidimiz Uzman Çavuş Ayberk Soyutemiz’i yazım vesilesiyle bir kez daha rahmetle anıyor, ailesine sabır diliyorum. 

Beni tanıyanlar bilirlerki mikro milliyetçiliği sevmediğim gibi, hayatımın hiçbir evresinde de bölgeci bir tavır sergilemedim. Ama bugün gerçekleşen merasimde Şehidimizi son yolculuğuna uğurlamaya aslen ait olduğu şehrin, Kırşehir’in Valisi de, Milletvekili de gelmişti. Geçmişte örnekleri var mı bilmem ama benim için dikkat çekiciydi. Devletin bütün temsil makamları olması gerektiği gibi törende hazırdı, bir isim hariç! Kırıkkale MHP Milletvekili Halil Öztürk. 

Sayın Vekil bir önceki şehit cenazesinde de hazır bulunmamıştı. Ve ben meclisteki makamını arayarak bizzat sormuştum. Rahatsızdı, mazereti vardı. O gün de sorgulamamın sebebi uzun süredir MHP Kırıkkale Teşkilatında durulmayan sular, ayyuka çıkan ayrılıklardı aslında. Üzücü bir durumdur bu, çok geçerli bir mazeretiniz olmasına rağmen yokluğunuzun sorgulanması. 

Artık fikir ayrılıklarının yerine yeni atamaların konuşulduğu, Kırıkkale’nin çalkalandığı, siyaseti takip eden herkesin gözünü, kulağını MHP Genel Merkezine odakladığı bu süreçte gözlerim Şehidimizin cenazesinde MHP Milletvekili Halil Öztürk’ü aradı. Yine yoktu Sayın Vekil. 

Makamını aradım yine. Mahiyeti Gribal Enfeksiyon sebebiyle katılamadığını paylaşırken, Milletvekilinin cenaze merasiminden 2 saat önce gerçekleşen MHP Grup Toplantısında kameralara takılan görüntüsünden habersizdi sanırım. Elbette bu bir tercihtir. Sancılı bir dönemde Vekil Bey Kırıkkale’de olmak istemeyebilir. Ama bu ne kadar doğru bir seçimdir kamuoyunda tartışılması gerekir. 

Zira Milliyetçi Hareket Partisi’nin savunduğu değerler, bağlı olduğu ilkeler bellidir. Vatanın bölünmez bütünlüğü ve Devletin bekası noktasında memleketin sigortası olduğu tartışma götürmez bir siyasi harekettir. Hal böyle olunca gözlerimin Sayın Milletvekilini Şehit Cenazesinde araması da gayet tabiidir. Burada doğal akışa uygun olmayan Şehit Cenazesinde dahi yan yana gelemeyen yol arkadaşlarının yarın seçmenin karşısına nasıl çıkacağı hususudur. Çünkü ayrılık görüntüsü ve çekişme algısı hangi siyasi harekette olursa olsun seçmeni üzer ve uzaklaştırır. 

2023 ideası kimsenin kişisel çekişmesinin altında ezilmemesi gereken bir davadır. Bir Şehit Cenazesi dahi sizi aynı safta buluşturamıyorsa, hangi olay sizi bir araya getirir? 

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

98237

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER