SERVET YETMEZLİĞİ

  • Gündem
  • 12 Aralık 2021
  • 12:56
SERVET YETMEZLİĞİ

           İnsan vücudundaki organlar zaman zaman hastalanırlar. Yapması gereken vazifeleri yapamayacak duruma geldiklerinde onların yetmezliklerinden söz edilir.

          Kalp yetmezliği ciddidir. Bütün vücudu sıkıntıya sokabilecek, akciğerleri de zamanla yetmezliğe götürebilecektir. İleri durumlarında sadece kalp nakli ile tedavi edilebilir.

         Böbrek yetmezliği varsa hastaya diyaliz uygulamak lazımdır. Birinden böbrek bulunana kadar haftada 3 gün 4 saat diyalizi girip kanındaki toksik maddeleri temizletmesi lazımdır.

         Karaciğer yetmezliği ağır ise kalp yetmezliğinden bile tehlikeli. Hayatını idamesi mümkün değildir.

         Daha birçok yetmezlikler var, pankreas,akciğer, hormon ve enzimlerin eksikliği ile olan yetmezlikler.

         Bir de servet yetmezliği var.

         80’ler dizisinde hastabakıcı Hayati’nin adını koyduğu.

        Bir doktor olarak incelemeye çalıştım bu çağımızın modern hastalığını.

        Hayretle gördüm ki çok yaygın, ağır, hayati tehlike içeren ve bulaşıcı.

        Servet yetmezliğinde ana etken maneviyat eksikliği gibi görünüyor. Yan etmenler de var tabii,cehalet, ilim bakışında çarpıklık, görmemişlik, sığlık gibi.

        Servet yetmezliğinde patolojide aklını piyasaya kaptırma mühim bir yan etki. ilacı kesmedikçe bu yan etki de gitmiyor. Piyasa ile her daim yarış içinde olan kimse hep kendisinden daha üstte, daha zengin ve daha şaşaalı yaşayanları görebiliyor. Görmede de keskinlik kaybı var yani. Kendisinden daha sıkıntılı olanlar korneadan girip de görme merkezine ulaşamıyor.

        Bir de olanın yanlış kullanımı söz konusu. Yanikomşunun tavuğu komşuya kaz görünürken, kazgelecek yerden de tavuk esirgememe durumu var. Önündeki taamın tadını bilmeden beğenmeme ve başkalarının önündeki taamların hoş kokması gibi. Hatta kokusunu duymasa da aynadaki aksini görünce iç geçirmekten kendini alamama.

         Sistemden kaynaklanan travmalar da cabası. Devleti idare edenler de mutluluğu hep makamlarda, yükseklerde aramanızı istiyor. Daha çok tüketmek iyidir. Tüketmek için de çalışmaktan daha kolayı yanaşmaktır. Yanaşan daha çok tüketebilir. Yanaşmazsan aslında organik kalıp hormonla muhatap olmazsın ama teşhisi koyan devlet büyükleri kocakarı ilacı gibi diyeceğini demiştir. Doğacak yan etkileri bilmeden, zararını hesap etmeden sadece duydukları ile ilaç yazan tabip ve tabibeler ordusu.

        Servet yetmezliğinde en sıkıntılı konu başarısızlık. Çalışma ile elde edilmeyeceği anlaşılınca yan yollara sapılabiliyor. Bel ağrısı çeken birisinin kendisini iple belinden asan bir çıkıkçıya teslim olması gibi. Felç kalmadan kurtulabilirse ne ala. Yoksa hayat boyu perişanlık.

        Servet yetmezliğindeki nefes darlığı, kalp çarpıntısı, baş ağrısı, gözlerin sulanması, ellerin titremesi, halsizlik, iç sıkıntısı da çok kolay tedavi edilebilir değil. Bataklığı kurutmadan sinekleri öldürmekle bitmeyecek sivrisinekler gibi.

        Servet yetmezliğinde ilaçla tedavi zor. Uzun,zaman alıcı bir süreç. Cerrahi yaklaşım mümkün. Kanaat bıçağı, teslimiyet ipi ile kesin tedaviyi yakalamak şart. Toplumsal yaygınlığı için de sosyal medyadan kesinlikle uzak durup, kocakarıilaçlarından sakınmak lazım.

        Sağlık, huzur ve mutluluk dileklerimle.

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

29264

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER