Vuslata Ermek/Erişmek ...

  • Gündem
  • 06 Mayıs 2022
  • 07:39
Vuslata Ermek/Erişmek ...

İdeal üzere siyaset yapan hareketler, seçimlere değil nesillere yatırım yapmış, inandığı ve savunduğu doğruların geleceğe aktarımı ve büyümesi üzerine bir yol izlemiştir.

Ülkü Ocakları bu konuda verilebilecek en iyi örnektir. Benim yayınlarımı takip eden izleyicilerimin bizatihi benden duyduğu bir fikrimi okuyucularıma da arz etmek isterim. Ülkü Ocakları tedrisatından geçen pek çok isim bugün ülkenin kaderini belirleyecek noktalar da görev almıştır. Devletin önemli karar alma mekanizmalarında kritik eşiklerde mutlaka bir Ülkücü kimliğin izi vardır.

Buradan yola çıkarak edindiğim bir tespit de, Ülkü Ocaklarının MHP’nin özü olduğudur. Malumunuz üzere yaratılmış her şeyin özü çok kıymetlidir, bütün sır ve varoluş kodu o özde saklıdır. Günümüzde Ülkücüler nerededir, hangi siyasi harekettedir çok fazla tartışılıyor olsa da, Ülkücülük bir yaşam biçimi, bir duruştur. Kızılelma ideasının, Turan davasının özü Ülkücülüktür. Ve bu idealler siyaset üstüdür.

Son dönemde Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale teşkilatıyla ilgili yaşananları ve bu konudaki düşüncelerimi daha önce sizinle paylaşmıştım. Tekrara düşmeye niyetim yok. Tazelenme güdüsü ve kendilerini ispat gayesiyle bu aralar sürekli yürüyorlar. Bizler de kendilerini pür dikkat takip ediyoruz. Allah yollarını açık etsin. Bu kadar “adım” pozunun nereye varacağını önümüzdeki seçim sürecinde hep birlikte göreceğiz.

Bunca hengamenin arasında bir mücbir değişim de Ülkü Ocaklarında gerçekleşti. Yeni gelen Ocak Başkanı kardeşimize başarılar dilerim. Önceki satırlarımda bahsettiğim üzere sorumlulukları ağır onurlu bir makam zira. Allah layıkıyla görev yapmayı nasip etsin kendisine. Bunu bütün samimiyetimle temenni ediyorum zira her Ülkü Ocakları Başkanının ömrü boyunca “reis” olarak anılması mümkün olmuyor bazen. Bunu makam sahibinin gösterdiği irade, ortaya koyduğu başarı belirliyor. Her İl Başkanının “başkan” olarak benimsenmemesi gibi. Başkanlık koltuğuna oturunca herkes Başkan olamıyor maalesef.

Gelelim meselenin özüne. Öz diyorum zira VUSLAT buluşmalarının Kırıkkale Ülkücü Camiasının özü olduğunu düşünüyor ve MHP adına önemli bir birliktelik ve belirleyici bir etken olduğuna inanıyorum. Geçtiğimiz günlerde 9.su gerçekleşti bu organizasyonun. Geçmiş dönemde Ocak Başkanlığı yapmış Reis ve MHP İl Başkanlığı yapmış isimlerin ağırlıkta olduğu Ülkücü davayı iliklerine kadar sindirmiş isimlerin bir arada hasbihal ettiği bir buluşma, tam da adına yakışır bir Vuslat aslında. Kırıkkale'nin Ülkücü hafızası diyebiliriz kısaca.

Her ne kadar barındırdığı potansiyel sebebi ile son on yıldır görevde bulunan MHP Kırıkkale Teşkilatı bu oluşumu “fitne, paralel yapı” gibi cümlelerle tahkir ederek, görmezden gelse de, samimi niyet ve ideal üzere bir arada olan Vuslat bileşenleri kesinlikle kazanılması ve desteklenmesi gereken bir oluşum bana göre. Davalar kişiler ile kaim değildir neticede, son on yılda göreve gelip, giden İl başkanlarına bakınca bunu da gayet net görüyoruz.

VUSLAT’a erişemeyen bir teşkilat, kol kola kilometrelerce yürüsün menzile erişemez kanımca!

Tek eleştirdiğim konu, hala Asenaların adı yok :) ...

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

85037

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER