HEKİMLER İŞ BIRAKTI

  • Gündem
  • 16 Haziran 2022
  • 09:42
HEKİMLER İŞ BIRAKTI

Kırıkkale’de görev yapan bazı doktorlar ile aile hekimleri ülke genelindeki meslektaşları ile birlikte 1 günlük iş bırakma eylemine destek vermek için iş bıraktı.

15 Haziran’a hekimler iş bırakarak girdi. Hekimlerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, sağlıkta şiddet yasasının acilen yasalaşması için eylemler düzenleyen hekimler, iş bıraktı. Acil hastalar, diyaliz hastaları, acil ve riskli gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları, yoğun bakım hastaları, Covid-19 hastaları ve Covid-19 belirtileri gösteren hastalar, iş bırakma eylemi sırasında geri çevrilmeyerek, tedavileri yapıldı.

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde bir araya gelen hekimler saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından taleplerini ilettiler. Başta Türk Tabipler Birliği olmak üzere Hekim Birliği, Hekim-Sen ve Tabip-Sen üyeler adına Yüksek İhtisas Hastanesi Temsilcisi Dahiliye Uzmanı Dr. Neslihan Şebin açıklamalarda bulundu. Dr. Şebin, “Oysa günlerce iş bıraktık, ne istediğimizi anlattık ve anlaşıldık bundan eminiz. Lakin ısrarla görmezden, duymazdan gelinmeye çalışılıyoruz. Ama sizler ne yaparsanız yapın biz hekimler bu ülkenin acı bir gerçeğiyiz özellikle bugünlerde”

 “Ve bu ülkenin kanayan sağlık neferleri; Ne istiyordu hekimler? Ölmemek istiyordu. Ne istiyordu hekimler? İnsana yakışır şekilde yaşamak istiyordu. Ne istiyordu hekimler? Sizin yaptığınız düzenlemeler yüzünden hastayla karşı karşıya gelmemek istiyordu. Ne istiyordu hekimler? Makul süreler içerisinde hasta bakmak. 5 dakika da bir değil. Ne istiyordu hekimler? İtibarsızlaştırılmamak istiyordu. Ama vermediniz. Bizler çığırtkan bir grup değiliz. Bizler okumuş, yazmış senelerini mesleğine adamış edep adap bilen, hak hukuk bilen hekimleriz”

 “Sabrettik çünkü bizler sabrı okul sıralarında zorlu eğitim sürecimiz de öğrendik. Bizler bedeli gençliğimizi feda ederek bu hayatta fazlasıyla ödedik. Bizler her şeyimizi mesleğimiz karşılığında ailemizi 2. Plana atmaya karar verdiğimiz gün kaybettik. Bizler bu mesleğin kutsallığına ölesiye inandık. Bu nedenle hekimlik sevdasına gönül vermiş bir gruba sizler daha fazla ne ödetebilirsiniz sorarız? Bizleri ne kadar görmezden gelirlerse gelsinler hekim arkadaşlarımızın hiç şüphesi olmasın ki bu mücadeleyi bizler kazanacağız. Çünkü bizler gitmiyoruz, buradayız. Kırıkkale’de, Aydında, Urfa’da, Ankara’da, İzmir’de, İstanbul’da, Van’da, Erzurum’da  ve tüm Türkiye’de binlerce hekim iş bırakıyoruz”

 “Onun için üzerimizde söz sahibi olanlara diyoruz ki gelin birlikte bir masaya oturalım, konuşalım. Sizler dip yaptığımız bu kuyudan bizleri çıkarmayışınızın nedenini çaresizlikse açık açık söyleyin diyoruz. Haklarınızı veremedik veremiyoruz, sizi korumadık koruyamıyoruz, ücretlerinizi pek yakında asgari ücrete eşitlemek üzereyiz deyin bilelim. Yok, öyle değilse defalarca söyledik bir kez daha söylüyoruz taleplerimizi tez vakitte karşılayın ve şuanda meclise sunduğunuz yasa tasarınızı çekin ve her şeye rağmen helalleşelim” dedi. 

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

40489

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER