Kırıkkaleli Dağcılar Zirvede

  • Gündem
  • 22 Ağustos 2022
  • 15:53
Kırıkkaleli Dağcılar Zirvede

Kale Dağcılık ve Doğa Sporlar Kulübü sporcusu 3’ü kadın 9 kişi Anadolu’nun en yüksek dağı olan Ağrı Dağının zirvesine tırmanarak büyük bir başarıya imza attı.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK DAĞI

5137 Metre yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı, dağcılık ve doğa sporlarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Dünyanın birçok yanından sporcuların Türkiye’ye gelerek tırmandığı Ağrı Dağının son ziyaretçileri Kırıkkaleli sporculardı. Ülkemizin birçok yerinde dağcılık ve doğa sporları üzerine organizasyonlar yapan ve tırmanışlar gerçekleştiren Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, Başkan Ziya Korkmaz, Şinasi Şaşmaz, Harun Küçükbaz, Yusuf Tüfekçi, Vedat Durudoğan Ali Çağlıyan’ın da katılan isimler arasında olduğu 9 sporcusuyla Ağrı Dağının zirvesine tırmandı. İlk defa kadın sporcuların katıldığı zorlu tırmanışı başarıyla tamamlayan sporcularımız Ağrı Dağının zirvesinde bayrak açtılar. Zirveye çıkan sporcular arasında yer alan kadın sporcularımız Aslı Tanrıverdi Gökbulut, Fatma Ölmez ve Atibe Tezel, Ağrı Dağının zirvesine tırmanan ilk Kırıkkaleli kadın sporcular olarak tarihe geçti. 

TIRMANIŞ 3 GÜN SÜRDÜ

3 gün süren tırmanışın ilk günü 3.200 metreye çıkan sporcularımız, ikinci gün 1.000 metre daha tırmanarak 4.200 metreye ulaştılar. Üçüncü gün ise 937 metre daha tırmanan sporcularımız 5137 metrede zirveye ulaşarakbayrak açtılar. Zorlu şartlarda günler arasında kamp yaparak dinlenen sporcularımız sabahın erken saatlerinden itibaren tırmanışa geçerek, ulaşılması zor bir başarıya imza attılar. Aralarında 3 kadın sporcunun da bulunduğu 9 sporcumuz zirve yaptıktan sonra tekrar 4.200 ve 3.200 metrede kamp yaparak Ağrı’nın Doğubeyazıt İlçesine inip şehre döndüler. Kamp ve Tırmanış için maddi manevi destek veren herkese teşekkür eden Kale Dağcılık Sporcuları, Türkiye’nin en yüksek zirvesine çıkmanın mutluluğunu doya doya yaşadılar.

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

17219

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER