MARKETLERDE DENETİMLER DEVAM EDİYOR

  • Gündem
  • 08 Mart 2022
  • 06:30
MARKETLERDE DENETİMLER DEVAM EDİYOR

Kırıkkale Belediyesi Zabıta ekipleri gıda ürünlerindeki KDV oranının yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesinin ardından stok yapan marketlerde denetim yaptı. Denetimlerde fahiş fiyat artışı, ürün stokçuluğu, depo fatura irsaliye kontrolü gibi olumsuzluklar ticaret İl müdürlüğüne tutanak ile bildirildi.

Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri kent genelinde bulunan marketlerde denetim yaptı. Son günlerde vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendiren Zabıta ekipleri, yerel ve zincir marketlerde denetimler yaptılar. Marketlerdeki reyonları gezen ekipler, gıda ve temel tüketim ürünlerinde fiyat artışlarından, raf ve kasa fiyatları arasındaki uyuşmazlığa kadar birçok konuda detaylı denetimde bulundu.

Denetimlerde,  raf fiyatı ile kasa fiyatı arasında oluşan tutarsızlık ve haksız kazançlar, tarihi geçmiş ürünler ve hijyen kurullarına uymayan işletmelere gerekli uyarı ve cezai işlemler uygulandı. Ayrıca denetimlerde karşılaşılan fahiş fiyat artışı, ürün stokçuluğu, depo fatura irsaliye kontrolü gibi olumsuzluklar Ticaret İl Müdürlüğü’ne tutanak ile bildirildi. Ekipler halk sağlığını korumak, fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı kent genelinde denetimlere devam edeceğini söylediler. 

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

51048

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER