MOTO-KURYELERE TRAFİK EĞİTİMİ

  • Gündem
  • 10 Mayıs 2022
  • 07:01
MOTO-KURYELERE TRAFİK EĞİTİMİ

Kırıkkale’de trafik kazalarının en aza indirilmesi için Moto-Kuryelere trafik eğitimi verildi. Eğitimde, kuryelerin trafikte nasıl motosiklet kullanması ve nelere dikkat etmesi konularında bilgiler verildi, kask kullanıma dikkat çekildi.

Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü tarafından ilimizde faaliyet gösteren 10 ayrı firmada görev yapan toplam 25 moto-kuryeye eğitim verildi. Eğitimde trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının yüzde 50 oranında azaltılmasını hedefleyen 2021-2030 Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Belgesi ile 2021 – 2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı, 2021/2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi olarak yayınlanmış ve motosiklet sürücülerinin güvenliği konusu “ Öncelikli Müdahale Edilecek Alanlar” başlığı yer aldı.

Bu talimatlar doğrultusunda ülkemizde trafik kazalarından kaynaklı meydana gelen can kayıplarını en aza indirgemek, bu konuda kamuoyunda gerekli farkındalığı oluşturabilmek ve hedef kitle olan Moto-Kuryelerin trafik kurallarına uygun olarak trafik ortamında yer almalarını sağlayabilmek, trafik güvenliği konusunda bilgilendirerek mesleklerini en iyi şartlarda icra edebilmelerini sağlamak amacı ile 2022 Yılı Karayolu Trafik Haftası kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu’nda bilgilendirme eğitimi düzenlendi.

Eğitim kapsamında moto-kuryelerin trafikte sıklıkla uymadığı trafik kurallarına yönelik (kask kullanmama, kırmızı ışık ihlali, ters istikametten araç kullanmak, yaya yolu üzerinde araç kullanmak, hız ihlali, tehlikeli şerit değiştirmek, tescilsiz araç kullanmak vb.) bilgilendirme yapıldı.

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

74069

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER