SPOR OLSUN

  • Gündem
  • 14 Ekim 2022
  • 14:23
SPOR OLSUN

Kırıkkale Valiliği himayelerinde Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen ‘Spor Olsun Projesi’nin protokolü imzalandı.

SPORA KATKI SAĞLAYACAK PROJE

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen törene Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nun yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sırrı Zengin katıldı. İmza töreninde bir konuşma yapan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, “Bugün yine spora katkı sağlayacak bir projeyle hep beraberiz. Valiliğimizin himayesinde yürütülecek bir proje. Projemizin adını hep beraber ‘Spor Olsun Projesi’ diye belirledik”

SPORU ÖNEMSİYORUZ

Kırıkkale’de sporu çok önemsediklerini dile getiren Tekbıyıkoğlu, “İnsanların mutlu olması için, güzel vakitler geçirmesi için, iyi dostluklar, iyi arkadaşlar kurması için, kendi psikolojik gelişimi için, çağın hastalıklarına da dirayet gösterebilmesi için sporun insan hayatından uzaklaşmaması gerektiğine hep beraber inandık. Bu münasebetle başta çocuklarımız olmak üzere bir proje geliştirdik”

20 KULÜP 3’ER TAKIM OLUŞTURUYOR

Proje kapsamında 20 kulübün 3’er tane takım oluşturacaklarını ifade eden Tekbıyıkoğlu, “Ve bu 20 kulübü de okullarla irtibatlıyız. Okullarımız ve amatör spor kulüplerimizin iş birliğiyle beraber, aynı zamanda il müftülüğümüzün de manevi değerler eğitimini içerisinde barındıran, sağlık il müdürlüğümüzün temel tıbbi yardım bilgisini de içerisinde barındıran çocuklarla beraber doğaya katkıda bulanacağımız, ağaç dikeceğimiz, çevremizi güzelleştireceğimiz faaliyetlerinde içerisinde bulunduğu, sosyal faaliyetlerle zenginleştirilmiş bir proje. Yaklaşık 650 Bin TL ile biz bu projeye ilimizin spor hayatına kazandıracağız. İlimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

8 YILLIK HAYAL GERÇEK OLDU

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sırrı Zengin ise bu proje ile birlikte 8 yıllık bir hayali gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Çok güzel bir proje. Türkiye’ye örnek olacak bir proje olacak. Amatör spor kulüpleri adına teşekkür ediyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sırrı Zengin arasında protokol imzalandı.

PROJENİN AMACI

Kırıkkale Valiliği himayelerinde Kırıkkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kırıkkale Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliğiyle Futbol Şöleni ile sosyal faaliyetler düzenlemek amacıyla hazırlanmıştır.

Yaşları 8-13 arasında değişim gösteren çocuk ve gençlerimizi Futbol Şöleni kapsamında bir araya getirmek, özellikle dezavantajlı grupta yer alan çocukları tespit etmek, toplumu tehdit eden her türlü bağımlılığa karşı korumak, Kırıkkale'de ki amatör spor kulüpleri ile okullar arasında eşleştirme yapılarak kulüplerin altyapısına sporcu kazandırmak ve yetenekleri tespit edilerek Kırıkkale ve ülke futboluna kazandırmak amaçlanmıştır.

Projeye toplam 20 kulüp, 8-9, 10-11 ve 12-13 yaş kategorilerinde 3'er takım oluşturacaklar ve her takım toplam 20 sporcudan oluşturularak toplam 1200 öğrencinin bu projeden faydalanması sağlanacaktır. Proje kapsamında alınan malzemelerin dağıtımından sonra antrenmanlara başlanarak takımların Futbol Şölenine hazır olması sağlanacak.

Sportif aktivitelerin haricinde, projeye katılacak çocuklara; Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından manevi değerler eğitimi, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından İlk Yardım eğitimi verilecek olup; Orman İşletme Müdürlüğü tarafından ağaç dikme programı ve proje ortakları tarafından Anıtkabir Gezisi ve piknik gibi sosyal aktiviteler gerçekleştirilecektir.

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

10100

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER