TÜRKİYE EMEKLİLER DERNEĞİ EYT’LİLERİN YANINDA

  • Gündem
  • 27 Şubat 2022
  • 11:20
TÜRKİYE EMEKLİLER DERNEĞİ EYT’LİLERİN YANINDA

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED)Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) yanlarında olduklarını söyleyerek, “Maç sürerken kurallar değiştirildi. Bu mağduriyetin ivedilikle giderilmesi gerekir” dedi.

TÜED Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, 1999 yılında, Türkiye depremlerin acısı ile boğuşurken reform adı altında çıkarılan 4447 sayılı yasal düzenleme ile çalışanların emeklilik haklarının ellerinden alındığını veya ötelendiğini belirtti.

Maç sürerken kuralların değiştirildiğine işaret eden Başkan Aytekin, “Birçok insan bu yüzden mağdur oldu. Çalışma hayatına başlarken; devletle ve sosyal güvenlik kurumlarıyla bir akit yaparak başlanmış olunur. Bu sayede de insanlar; ne kadar çalışacağını, ne zaman emekli olacağını bilerek hayatını ve ailesinin geleceğini planlar. Oysa yapılan bu düzenleme ile milyonlarca insanın hayat planları bozulmuş oldu. Anayasal hakları ve kazanılmış hakları bir kalemde yok sayıldı. Bu durumun yarattığı mağduriyetlerin ivedilikle giderilmesi gerekmektedir. Emeklilikte yaşa takılanların her zaman yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz” dedi.

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

53469

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER