TÜRKÜLERİN ANA VATANI ‘KIRIKKALE’

  • Gündem
  • 14 Mart 2022
  • 06:06
TÜRKÜLERİN ANA VATANI ‘KIRIKKALE’

Kırıkkaleli halk ozanı Hacı Taşan, vefatının 39. yılında "Bozlağın altın sesi" konseriyle anıldı.

Kırıkkale Valiliği himayesinde, 17 Ağustos Spor Salonu'nda düzenlenen konserde, Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Orhan Hakalmaz ile yerel sanatçılar Sondur Taşan, Bektaş Dolu ve Ali Şahin "Bozlağın Altın Sesi" Hacı Taşan'ın eserlerini seslendirdi.

Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, konserde yaptığı konuşmada, bugün Hacı Taşan'ın 39. ölüm yıl dönümünü andıklarını, her sanatçının kendi eserlerinin kendinden sonra söylenmesini veya görülmesini istediğini söyledi.

Bu münasebetle yereldeki değerleri olan Hacı Taşan'ın oğlu Sondur Taşan, Ali Şahin ve yakında "Neşet" filminde oynayacak Bektaş Dolu'yu Kırıkkalelilerle buluşturduklarını aktaran Tekbıyıkoğlu, "Yine programda Orhan bey de olsun istedik. Kırıkkale olarak dünyanın en bereketli topraklarında sayılmayız. Yılda bir kez ürün alıyoruz ve orman varlığımız çok zengin sayılmaz. Deniz kenarında da değiliz. Ama bunların hepsinden öte, gönül sazına mızrabını vurduran gönül ehli türkücülerin ana vatanındayız." diye konuştu.

Gecenin sonunda sanatçılar, seyirciler tarafından uzun süre alkışlandı.

Yoğun ilgi gösterilen konsere, Vali Tekbıyıkoğlu ve eşi Arzu Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ile siyasi parti temsilcileri de katıldı.

YORUM EKLE

We'll never share your email with anyone else.

52267

HARUN ULUSOY "65 YAŞ ÜSTÜ VE ENGELLİLERE EVLERİNDE Kİ SU BEDAVA"

HACIBEY TOKİ MUHTAR ADAYI BOYTER; GENÇLERİMİZİ SPORA TEŞVİK EDECEĞİZ

PEKDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

AKYÖN MESAJ YAYINLADI

SAYGILI İLE DEVAM

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER İL MÜDÜRLÜĞÜNDE KAN DEĞİŞİMİ

SIRADAKİ HABERLER