Köşe Yazarı

Özlem Özcan

oozcan79@gmail.com

Ayıp Nedir?

  • 01-04-2023
  • 12:55:54

Dün Yavuz Kuzucu’nun yapması gereken ama yapmadığı geçmiş olsun temennisi ile başlamak istiyorum yazıma. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı dün öğleden sonra önce silahlı saldırı olarak medyaya servis edilen ama sonrasında kaza olduğu anlaşılan kurşunlara maruz kaldı. Olayda kimsenin yaralanmamış zarar görmemiş ve olayın sadece kaza oluşu oldukça sevindirici. İYİ ailesine geçmiş olsun dilerim öncelikle.

Malumunuz var mı bilmem dün akşam EYPARK’ta İYİ Parti’nin Milletvekili Aday Adayları basın lansmanı vardı.

 

Katılmam için ben ve diğer basın mensuplarını bizzat arayarak davet eden ama basın mensuplarına salonu ve sahneyi görmeyen ücra bir masa hazırlattığı için İl Başkanı Yavuz Kuzucu’ya teşekkür ederim.

 

Basın lansmanında, davet ettiği gazetecilere gerekli organizasyonu sağlayıp bir tas çorba, bir sandalye veremediği için, iftara 3 dakika kala tekrar evine dönmek zorunda kalan meslektaşlarım adına teşekkür ederim.

 

Kürsüden sesini yükseltme ile sözünü yükseltmenin idrakinden uzak, yerelde iktidarın ve iktidar bileşenlerinin bütün kirli çamaşırlarını özgürce yazabilen ve her hangi bir mobinge uğramayan ben o salonda davetliyken; anlamsızca bağırarak basına özgürlük güzellemesi yaptığı için teşekkür ederim.

 

Şehrin tek kadın gazetecisi olarak, aylar önce kendi yönetiminden bir siyasiye ait pornografi tadında o videoyu izlemek zorunda kalan ve haklı eleştirisini feryadını dile getiren beni, sözüm ona ihraç ettiği akrabası olan o siyasiyi masamın etrafında fink attırarak taciz ettirdiği için teşekkür ederim. (salonda bile olmaması gerekirken)

 

Bunca manidar teşekkürden sonra gelelim toplantının detaylarına. Salonda yaklaşık 300 teşkilat mensubu vardı. Aday tanıtım organizasyonundan ziyade, tek kürsü konuşmasının da İl Başkanına ait olduğunu düşünürsek, teşkilat toplantısı kıvamındaydı. Salonda en çok dikkatimi çeken ise salonun 55 üzeri olan yaş ortalamasıydı. Kadın çok azdı, genç ise yok denecek kadar vardı. Emekliler parkından birileri servis kaldırmış gibiydi

 

Kırıkkale İYİ Parti’nin bir türlü ulusaldaki rüzgarı, heyecanı ve büyümeyi yakalayamadığının kanıtıydı sanki. Zaten görev değişiminden sonra her hangi bir teşkilat çalışmasına da şahit olmadık. Seçim heyecanı ve kaygısı bir türlü İYİ Parti Kırıkkale’ye gelmedi. Sadece münferit çalışmalar yapan Aday Adayları var piyasada.  İktidar iddiasında olan bir muhalefet partisindeki bu gevşeklik, bu rahatlık neden bilemiyorum. Ama bedelini ön görebiliyorum şahsen.

Aday adaylarını tanıtabildiler mi kısmına gelince, bunca olumsuzluğun arasında tanıyamadık tabi ki de! İçlerinde çok iyi tanıdıklarımız var elbette ama tanımak istediğim isimler de vardı açıkçası. 14 Milletvekili Aday Adayı var. İYİ Parti’nin yeni kurulduğu ve iktidarın korku sultasına maruz kaldığını iddia ettiği seçimdeyse 13 Milletvekili Aday Adayı vardı. Sizce de garip değil mi? Bunun nedeni Bülent Şükrü Altınışık’ın Genel Başkan 11 ismi çağırarak söz verdi demesine sebep olabilir mi? Haklı olarak kimse adayı şimdiden belli olan bir yarışa girmek ister mi? Üstelik partinin bizim memlekette büyüyemediğinin bir kanıtı da bu sanki.

 

Liste ne olacak diye merak edenleriniz var ise tek bir tüyo vereyim Kemal Bulut bugüne kadar yapılan bütün hesapları karıştırdı. Akdoğan, Altınışık, Kılıç ve Duman kamuoyundaki kulislerdeki favori aday adayları. Daha önce söylemiş ve gerekçelerini saymıştım Altınışık’ın liste başı olduğu bir seçim İYİ Parti için pek iyi olmayacak. Emeği ve verdiği yıllar tartışılmaz ama bugün yukarda saydığım olumsuzlukların müsebbiplerinden biri de Bülent Bey neticede. Ve benim gördüğümden daha fazlasını gören bilinçli bir seçmen kitlesi var memlekette. Toparlayacak, büyütecek, ihtirastan ve acemilikten uzak bir liste ile Milletvekili almak mümkün zira.  Bir sonraki yazımda öngörü listemi paylaşacağım sizinle.

 

Bir de magazin bilgisi vereyim son söz niyetine Ahmet Ergin var ya hani kendisini Yahşihan Belediye Başkanı sanan ilçe başkanı, dün yine rezalet çıkardı. Kendi mücavir alanında kendi teşkilatının organizasyonuna ezana 10 kala gelip gövde gösterisi yapayım derken yine tezgahı elinde patladı garibimin…

Ha sahi bir de Kemal Albayrak Ankara Aday Adayı değil mi? Spesifik bir toplantıya neden davet edildi? Sebebini biliyorum ama dediğim gibi bir sonraki yazıya!

Devamı Salı’ya …

Diğer Yazarlarımız

KONGRENİN KAYBEDENİ AHMET ÖNAL

Son Makaleyi Oku

Yazar Yorumları

Yorum Yaz

79528