Köşe Yazarı

Özlem Özcan

oozcan79@gmail.com

Korkma!

  • 19-01-2023
  • 15:44:11

 

İlk defa bir yazıyı yazmak için ofise koşarak geliyorum…

İlk defa Kırıkkale’ye, Kırıkkale’min geleceğine dair bu kadar umutlu, bu kadar coşkuluyum…

Bugün 1200 Kırıkkaleli çocuğun içten, yürekten, tüyleri diken diken edercesine bir coşkuyla, belki bu yaşıma kadar hissetmediğim bir kıvançla, İstiklal Marşımızı tek bir sesle okuduğuna şahit oldum. Ölsem de gam yemem artık diyeceğim türden!

Spor Olsun sadece bir proje değil. Kırıkkale gençliğinin, gelecek neslimizin inşaşı ve elbette memleketimin gelecekte ihyası adına maddi boyutu bir yana manen çok büyük bir yatırım. Devletin yaptığı her yatırım, yollar, köprüler kısacası yaşam kalitemizi artıran her başlık elbette çok önemli, lakin politik kaygıların, günübirlik çözümlerin ötesinde ilmik ilmik bir nesli dokumak ufuk ötesi bir proje.

ASKF Başkanı ve Manşet Gazetesi imtiyaz sahibi Sırrı Zengin, 8 yıldır hayata geçsin diye çabaladığı projenin kabul protokolü imzalanırken neden ağladı şimdi daha iyi anlıyorum. Bazı anlar vardır ya hani şairin de dediği gibi, kelimeler kifayetsiz kalır; işte öyle bir ana şehadet ettik bugün Başpınar Kapalı Spor Salonunda. Var olasın Sırrı Dayı. İyi ki vazgeçmemiş, peşini bırakmamışsın bu projenin! Çocukların üzerinde Devlet Baba’nın verdiği rengarenk formalar, salonu milli marşımızla inletirken, hepsinin gözleri ışıl ışıl parlıyordu. Devlet erkanı da bütün birimleriyle ordaydı. O gençlerin hizmetinde. Emeği geçen kurumlarımızın temsil makamlarına, müdürlerimize şehrin mukimi, bu kentin evladı ve projeden çocuğu da nasiplenecek bir anne olarak minnetlerimi sunuyorum.

Ve ben en çok “ben demiştim” demeyi seviyorum…

Neredeyse tam bir yıl önce, 4 Şubat 2022 tarihinde tam da bu satırlarla demiştim ben!

“Belki de herkesten önce fark ettiğimi düşündüğüm o fark, önümüzdeki günlerde şehrimde ciddi farklar oluşturacak. O farkın içeriğine gelince; yeni Valimiz Sayın Bülent Tekbıyıkoğlu sergilediği “duruş” ile şehirlerdeki Devletin temsil makamını olması gereken yere şimdiden çekmiş vaziyette. Fakirin babası, düşenin dostu, ezilenin sırtını yasladığı dağ, istikametinden taviz vermeyen, hedefleri ve vizyonu olan babacan olduğu kadar ilkeli bir profil var karşımızda. Düşününki tam Devlet gibi. Bunları söylemek için erken olduğunu, Vali Bey’e şirinlik ve iltifat olsun diye yazdığımı düşünenlere ise cevabım net! Ben 24 yıllık siyasi hayatım ve 43 yıllık ömrümde ilk kez Valilik Makamından randevu istedim. Sizce yanılıyor olabilir miyim?

Umarım geç bulup erken kaybetmeyiz. Bu şehir sizin dönemizde şehirleşebilir, benim buna inancım tam ve tekraren hoş geldiniz Vali Bey”

Sadece bir yıl geçmesine rağmen şehirde İl Özel İdare öz kaynağının neredeyse 4 katına çıkardı haberiniz var mı? Sessiz ve derinden devam eden, Türkiye’deki pek çok Valinin gelip ziyaret etmesine sebep iki kritik proje var Kırıkkale Valiliği himayelerinde gerçekleşen ve Türkiye’deki diğer illere öncülük etmesi adına Bakanlıklar bünyesine çekilen. Üstelik basın lansmanı bile henüz yapılmamış olan. Haberiniz var mı son bir yılda Kırıkkale’de yapılan devasa ama şova dönüşmeyen çalışmalardan?

Eğitim ve öğretimde başarı gösteren herkes idari amir olabilir. Ama Devlet Adamı olmak ile Devletin Adamı olmak aynı şey değildir. İlki liderlik özellikleri ister ki, bu da doğuştan gelir. Lider ise; elindeki ağaçları ayrı ayrı çok iyi analiz edip, uyum ve ahenk içerisinde ormana dönüştürebilen kişiye denir. Kırıkkale olarak iyi bir Devlet Adamı tarafından şehrin yönetiliyor olmasının farkını yaşamaya başladık bile kanımca. Güçlü bir Devlet olmanın esası, güçlü ve sağlıklı bir nesille mümkündür zira.

Velhasıl geldiği günden bu yana, gençlerimizi bu minvalde geleceğe hazırlayan projeleri oluşturmaya, gelen projelere destek vermeye gayret eden projelerin adamı Sayın Bülent Tekbıyıkoğlu ile ilgili öngörülerimde yanılmadığım için mutlu, bizim Valimiz olduğu için umutluyum.

Korkma artık Kırıkkale’m! Gelecek bu yatırımlarla muhteşem gelecek…

 

Diğer Yazarlarımız

KONGRENİN KAYBEDENİ AHMET ÖNAL

Son Makaleyi Oku

Yazar Yorumları

Yorum Yaz

86845